Wegpiraat aangehouden in Hoek van Holland na verkeersongeval in Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis / Hoek van Holland – Een 42-jarige automobilist uit Hoek van Holland is op dinsdagavond 14 oktober in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij eerder die avond op de Mesdaglaan in Maassluis was betrokken bij een verkeersongeval en vervolgens was weggereden.

De gegevens van de auto van de man waren snel bij de politie bekend en agenten zagen hem kort na het ongeval op de Mozartlaan rijden en gaven hem een stopteken. Daar trok hij zich niets van aan en de man besloot hard weg te rijden. In zijn poging aan de politie te ontkomen, botste hij minimaal vijf keer tegen andere auto’s aan, maar telkens wist hij weer door te rijden.

- Advertisement -

Sloot
De ‘rit‘ eindigde 20 minuten na het verkeersongeval in Maassluis op het Bonnenpad bij Hoek van Holland. Een politieauto blokkeerde dit fietspad ter hoogte van de Haakweg om te voorkomen dat de man met zijn personenauto doorreed. De verdachte dacht te kunnen ontkomen door om de politieauto heen te rijden, maar zag kennelijk de (droge) sloot naast de politieauto over het hoofd. De man reed de greppel in en kwam eindelijk tot stilstand. Hij kon uit zijn auto worden gehaald en worden aangehouden. Hij was ongedeerd.

In beslag genomen
De man wordt verdacht van het begaan van ontelbare verkeersovertredingen en van poging doodslag. Op het Bonnenpad moesten namelijk meerdere fietsers zich veilig stellen door de berm in rijden om een aanrijding te voorkomen. De politie heeft de auto van de man in beslaggenomen. Het voertuig had ten tijde van de crash in de sloot overigens nog maar drie wielen. Een ervan was hij bij zijn zoveelste aanrijding kwijtgeraakt.

Specifieke getuige gezocht
De politie zoekt nog de bestuurder van een auto die ten tijde van de dollemansrit ook door de man geraakt is. De bestuurder van een witte bestelauto, mogelijk een Opel Vivaro of een soortgelijk type, wordt gevraagd met de politie contact op te nemen via 0900-8844.

BRON: Politiepersbericht

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...

Voorbijgangers vinden overleden persoon Bosdreef Rotterdam

Rotterdam - Voorbijgangers hebben op de Bosdreef in Rotterdam een overleden persoon aangetroffen. De omgeving is afgezet en...