Met kettingslot hardloper slaan Park Lepelenburg Utrecht

Date:

Deel bericht:

 Landelijk – De politie onderzoekt de mishandeling van een 43-jarige man in Park Lepelenburg in Utrecht. Hij raakte tijdens het hardlopen in conflict met een fietser en werd vervolgens door hem geslagen met een kettingslot. Het gebeurde op zaterdag 27 september 2014. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

 

- Advertisement -

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 oktober 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De hardloper begint zaterdag 27 september rond 11.45 uur z’n rondje door het park. Als hij omstreeks 12.00 uur de kruising van het Hieronymusplantsoen met de Nobeldwarsstraat en de Kromme Nieuwegracht passeert, wordt hij ingehaald door een fietser. De fietser fietst zo dicht langs hem dat ze elkaar raken.

Hierop stopt de fietser, reageert zeer agressief en begint te schreeuwen. De hardloper zegt dat de fietser daar niet had mogen fietsen. De fietser begint daarop met het wiel van zijn voorwiel tegen de benen van de hardloper te duwen. Een passant komt tussenbeide, maar krijgt ook de volle laag van de fietser.

De hardloper heeft er genoeg van en loopt verder en ook de getuige vervolgt z’n weg. De fietser fietst daarop in de richting van de Herenbrug en blijft op de brug staan.

Zodra de hardloper verder het park inrent, hoort hij een fiets achter zich. Plotseling krijgt hij een harde klap op zijn hoofd. Al snel heeft hij door dat het de fietser is die hem vervolgens met een kettingslot slaat. Hij weet het slot af te pakken en weg te gooien. De hardloper rent naar voorbijgangers en samen bellen ze de politie. De verdachte gaat op zoek naar het kettingslot en gaat er vervolgens vandoor richting de Maliesingel. Het slachtoffer heeft meerdere hoofdwonden en moet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Vragen

Kunt u de politie helpen om deze agressieve fietser te vinden? Weet u misschien wie hij is? U kunt bellen met de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Zegt u liever niet uw naam, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

 

Foto : Politie Utrecht

 

utrecht1510mish

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...