Hoogheemraadschap Krimpenerwaard oefent sluitingen van dijk voor hoogwater

Date:

Deel bericht:

Krimpenerwaard – Op dinsdagavond beoefende het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard samen met de leden van het dijkleger de ‘coupures’ in de waterkeringen in de Krimpenerwaard.

Coupures zijn plaatselijke verlagingen in de dijken, bijvoorbeeld omdat er een inrit loopt vanaf de dijk naar een woning of een bedrijventerrein. Ook de opgangen naar het veer in Krimpen aan de Lek en de Veerpoort in Schoonhoven hebben een plaatselijke verlaging, zodat voertuigen de veerponten kunnen oprijden of in Schoonhoven de Veerpoort kunnen doorrijden.

- Advertisement -

De coupures in de dijken in het gebied van de Krimpenerwaard worden grotendeels gesloten door het plaatsen van schotbalken. Voor extra versteviging en afdichting worden ook zandzakken of ‘big bags’ gevuld met zand en klei worden gebruikt. Voor deze test worden alleen schotbalken gebruikt. Bij de Veerpoort in Schoonhoven houden deuren het water buiten.

Dijkleger
Het hoogheemraadschap heeft een dijkleger van inwoners die kunnen inspecteren bij langdurige droogte of hoogwater in het gebied. De vrijwilligers van het dijkleger vullen de inspecteurs van het hoogheemraadschap aan. Hierdoor kunnen de dijken dus vaker worden geïnspecteerd dan voorheen. Het is de tweede keer dat leden van het dijkleger deelnemen aan de test van de coupures.

“We testen de sluiting van de coupures minimaal ieder jaar. Sinds kort helpen de leden van het dijkleger hier ook bij. Het is mooi om te zien dat we een ‘leger’ van betrokken inwoners hebben die zich inzet voor de veiligheid van het gebied.”, vertelt hoogheemraad Ger de Jonge.

Bron : hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard Foto : Jeroen van Zomeren

IMG_0438 IMG_0440 IMG_0448

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...