zondag, oktober 17, 2021
10.9 C
Rotterdam
zondag 17 oktober 2021

Politie zet 40 rechercheurs in na ontplofte personenauto Veghel

Veghel – De politie eenheid Oost-Brabant startte vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op nadat er eerder op de dag, rond 11.30 uur in de Langedonk een auto ontplofte. Het onderzoeksteam, bestaande uit zo’n veertig rechercheurs, onderzoekt de toedracht van het incident. Er wordt uitgegaan van een misdrijf.

De ernstig gewonde inzittende die in eerste instantie door een omwonende werd opgevangen werd kort erna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van het slachtoffer is door de politie vastgesteld maar in verband met het prille stadium waarin het onderzoek zich bevindt, worden leeftijd en woonplaats nog niet bekend gemaakt. Door de ontploffing van de auto sneuvelden in de directe omgeving meerdere ruiten van woningen.

Ontploffingsgevaar

Kort hierna kwam een tweede voertuig in beeld die zich bevond in de Kwarteldonk, niet ver gelegen van het voertuig dat in brand stond. Dit voertuig werd onderzocht op mogelijk ontploffingsgevaar. Uit voorzorg ontruimde de politie in de directe omgeving een aantal woningen. Na inspectie van de auto bleek er geen gevaar te zijn en konden de bewoners rond 18.30 uur huiswaarts keren. Het voertuig is uit voorzorg wel getakeld voor verder onderzoek.

Huiszoeking

Inmiddels vond een huiszoeking plaats in een woning gelegen aan de Snipdonk. De verwachting is dat de politie tot zeker zondag nog bezig is met het sporenonderzoek in de Langendonk, waar het autowrak staat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Related Articles

Woningen tijdelijk ontruimd na brand in bakkerij Wolphaertsbocht Rotterdam

0
Rotterdam - In een bakkerij aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd...

Man raakt lichtgewond bij mogelijk steekincident Clemensstraat Rotterdam

0
Rotterdam- Een man is zaterdagavond lichtgewond geraakt bij een ruzie, waarbij mogelijk ook gestoken zou...

Persoon op scooter zwaargewond na ongeluk Van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Bij een éénzijdig ongeval op de Van Ostadelaan in Krimpen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Woningen ontruimd vanwege brand in bakkerij op Zuid

Woningen ontruimd vanwege brand in bakkerij op Zuid [...]

Man gewond bij steekpartij in woning in de Clemensstraat

Man gewond bij steekpartij in woning in de Clemensstraat [...]

Rotterdam toneel van tweede grote woondemonstratie

Rotterdam toneel van tweede grote woondemonstratie [...]

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden [...]

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg