dinsdag, juni 22, 2021
12.9 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Politie zet 40 rechercheurs in na ontplofte personenauto Veghel

Veghel – De politie eenheid Oost-Brabant startte vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op nadat er eerder op de dag, rond 11.30 uur in de Langedonk een auto ontplofte. Het onderzoeksteam, bestaande uit zo’n veertig rechercheurs, onderzoekt de toedracht van het incident. Er wordt uitgegaan van een misdrijf.

De ernstig gewonde inzittende die in eerste instantie door een omwonende werd opgevangen werd kort erna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van het slachtoffer is door de politie vastgesteld maar in verband met het prille stadium waarin het onderzoek zich bevindt, worden leeftijd en woonplaats nog niet bekend gemaakt. Door de ontploffing van de auto sneuvelden in de directe omgeving meerdere ruiten van woningen.

Ontploffingsgevaar

Kort hierna kwam een tweede voertuig in beeld die zich bevond in de Kwarteldonk, niet ver gelegen van het voertuig dat in brand stond. Dit voertuig werd onderzocht op mogelijk ontploffingsgevaar. Uit voorzorg ontruimde de politie in de directe omgeving een aantal woningen. Na inspectie van de auto bleek er geen gevaar te zijn en konden de bewoners rond 18.30 uur huiswaarts keren. Het voertuig is uit voorzorg wel getakeld voor verder onderzoek.

Huiszoeking

Inmiddels vond een huiszoeking plaats in een woning gelegen aan de Snipdonk. De verwachting is dat de politie tot zeker zondag nog bezig is met het sporenonderzoek in de Langendonk, waar het autowrak staat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg