Persfotograaf en Ex-politieagent (18) verdachte van kinderporno Schiedam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Schiedam – De politie heeft de 18-jarige Dave M. aangehouden op verdenking van het misbruik van jonge kinderen. De 18-jarige Dave M. zou als oppas meerdere jongetjes hebben betast. Dave M. werkte onder andere voor de vrijwillige politie waar hij op 12 mei 2014 voor is beëdigd. Na een aantal maanden werd hij weer ontslagen vanwege het niet goed functioneren. Het misbruik was toen nog niet aan het licht gekomen. Ook heeft Dave M korte tijd gewerkt als freelance persfotograaf. 

Tegen de lamp gelopen
Dave M liep tegen de lamp nadat zijn ouders op zijn telefoon foto’s hadden gevonden van het misbruik. Dave M betaste de jongens en maakte daar foto’s van. Zijn ouders alarmeerden direct de politie die hem op 6 oktober 2014 aanhielden op één van zijn oppasadressen. 

Dave M had slachtoffertjes tussen de 3 en de 8 jaar oud. Hij bood zich via internet aan als een goede en betrouwbare oppas. Hij verklaarde veel ervaring te hebben in verschillende leeftijd-categoriën. Dave M heeft voor zover bekend slachtoffers gemaakt onder acht gezinnen in Zuid-Holland. Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd en krijgen professionele hulp aangeboden.

Foto’s waren alleen in eigen bezit
De politie heeft voor het onderzoek zijn telefoon en computer in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat de plaatjes enkel op zijn telefoon zijn opgeslagen. De foto’s zijn niet verder gedeeld naar andere pedofielen. Dit heeft volgens een persofficier ervoor gezorgd dat de foto’s niet op internet circuleren.

Werkzaam als 112-fotograaf
Dave M. heeft ook enige tijd voor verschillende media als persfotograaf gewerkt. Zo heeft Dave M. ook aan onze website vrijwillige foto’s geleverd. Hij heeft echter geen deel uitgemaakt van onze redactie. Wij van Nieuws op Beeld leven mee met de slachtoffertjes en hun ouders die een moeilijke tijd tegemoet gaan. Let op het betreft niet Dave Minderman, dit is namelijk één van onze eigen fotografen.

Dave M zit nog steeds vast
Dave M werd op 6 oktober 2014 al aangehouden. Hij blijft in elk geval vastzitten tot eind november. Vermoedelijk komt hij begin volgend jaar voor het eerst voor de rechter.

Dave-M-misbruik-02 Dave-M-misbruik-1 Dave-M-01-PV

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd