Treinverkeer plat tussen Rotterdam Centraal en Alexander vanwege ooievaarsnest

vrijdag 7 november 2014 11:32

Rotterdam – Het treinverkeer tussen  Rotterdam Centraal en Alexander is vrijdagmorgen platgelegd omdat een ooievaarsnest op de Stadhoudersweg naar beneden dreigde te vallen. Het nest wat kunstmatig is aangelegd ligt er jaren maar zou mogelijk door de wind instabiel zijn geworden.

Omdat de hulpdiensten veilig moeten kunnen werken werd de spanning van de bovenleidingen afgehaald. Samen met Prorail en de brandweer is het nest uiteindelijk verwijderd. Voor zover bekend zaten er op dat moment geen jonkies meer in het nest. Op het spoortraject zijn meerdere nesten aanwezig. Tot zover bekend kunnen deze gewoon blijven zitten.

Onderstaande foto is van Google Maps, deze foto is van september 2014. Daar is goed op te zien dat het nest toen ook al scheef hangt. Waarom deze dan is verwijderd is niet bekend.

stadhoudersweg-ooievaarsnest

https://twitter.com/ErikLemmers/status/530673122580905984/

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Treinverkeer plat tussen Rotterdam Centraal en Alexander vanwege ooievaarsnest
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Het treinverkeer tussen  Rotterdam Centraal en Alexander is vrijdagmorgen platgelegd omdat een ooievaarsnest op de Stadhoudersweg naar beneden dreigde te vallen. Het nest wat kunstmatig is aangelegd ligt er jaren maar zou mogelijk door de wind instabiel zijn geworden.

Omdat de hulpdiensten veilig moeten kunnen werken werd de spanning van de bovenleidingen afgehaald. Samen met Prorail en de brandweer is het nest uiteindelijk verwijderd. Voor zover bekend zaten er op dat moment geen jonkies meer in het nest. Op het spoortraject zijn meerdere nesten aanwezig. Tot zover bekend kunnen deze gewoon blijven zitten.

Onderstaande foto is van Google Maps, deze foto is van september 2014. Daar is goed op te zien dat het nest toen ook al scheef hangt. Waarom deze dan is verwijderd is niet bekend.

stadhoudersweg-ooievaarsnest

https://twitter.com/ErikLemmers/status/530673122580905984/

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!