woensdag, september 29, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 29 september 2021

Meerdere personen onwel door koolmonoxide in woningen Rotterdam

Rotterdam – Bij twee verschillende incidenten zijn vijf personen gewond geraakt door koolmonoxide. Op zowel de Sumatraweg als de Krabbendijkestraat ontstond er koolmonoxide in de woningen door een nog onbekende oorzaak. De bewoners werden onwel en belden de hulpdiensten.

Krabbendijkestraat
In een woning aan de Krabbendijkestraat raakten drie slachtoffers gewond door een mogelijk defect aan een geiser. Door het defect was er koolmonoxide ontstaan en werden de bewoners onwel. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en de woningen te ventileren. In totaal drie woningen werden er waarde van Koolmonoxide gemeten. In één van de  getroffen woningen was de concentratie het hoogst. Er raakten twee bewoners en een baby dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis werden vervoerd

Sumatraweg
Even later ontstond er in een woning aan de Sumatraweg eveneens een gevaarlijke situatie. Ook in deze woning was koolmonoxide ontstaan door een defect aan een geiser of kachel. Twee bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

Vooral in winter vaak koolmonoxide in woningen
Jaarlijks komen veel mensen te overlijden door Koolmonoxidevergiftiging. Mensen zetten in de koude maanden minder snel een raampje open als ventilatie. Oude geisers en kachels worden niet gecontroleerd of vervangen. Vaak ontbreekt er naast een rookmelder een koolmonoxidemelder. Koolmonoxide zorgt ervoor dat je suf wordt en rustig in slaap valt of blijft. Zonder dat je erg in hebt kom je te overlijden.

Related Articles

Auto verwoest door brand Opperduit Lekkerkerk

0
Lekkerkerk - Op een verlaten terrein langs de Opperduit in Lekkerkerk heeft dinsdagavond een auto...

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Alles over stoppen met coke

0
Stoppen met coke is een van de lastigste verslavingen om mee te stoppen. Cocaïne wordt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht [...]

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat' [...]

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder [...]

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen [...]

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg