zaterdag, mei 21, 2022
12.9 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Meerdere personen onwel door koolmonoxide in woningen Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Bij twee verschillende incidenten zijn vijf personen gewond geraakt door koolmonoxide. Op zowel de Sumatraweg als de Krabbendijkestraat ontstond er koolmonoxide in de woningen door een nog onbekende oorzaak. De bewoners werden onwel en belden de hulpdiensten.

Krabbendijkestraat
In een woning aan de Krabbendijkestraat raakten drie slachtoffers gewond door een mogelijk defect aan een geiser. Door het defect was er koolmonoxide ontstaan en werden de bewoners onwel. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en de woningen te ventileren. In totaal drie woningen werden er waarde van Koolmonoxide gemeten. In één van de  getroffen woningen was de concentratie het hoogst. Er raakten twee bewoners en een baby dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis werden vervoerd

Sumatraweg
Even later ontstond er in een woning aan de Sumatraweg eveneens een gevaarlijke situatie. Ook in deze woning was koolmonoxide ontstaan door een defect aan een geiser of kachel. Twee bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

Vooral in winter vaak koolmonoxide in woningen
Jaarlijks komen veel mensen te overlijden door Koolmonoxidevergiftiging. Mensen zetten in de koude maanden minder snel een raampje open als ventilatie. Oude geisers en kachels worden niet gecontroleerd of vervangen. Vaak ontbreekt er naast een rookmelder een koolmonoxidemelder. Koolmonoxide zorgt ervoor dat je suf wordt en rustig in slaap valt of blijft. Zonder dat je erg in hebt kom je te overlijden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -