Meerdere personen onwel door koolmonoxide in woningen Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij twee verschillende incidenten zijn vijf personen gewond geraakt door koolmonoxide. Op zowel de Sumatraweg als de Krabbendijkestraat ontstond er koolmonoxide in de woningen door een nog onbekende oorzaak. De bewoners werden onwel en belden de hulpdiensten.

Krabbendijkestraat
In een woning aan de Krabbendijkestraat raakten drie slachtoffers gewond door een mogelijk defect aan een geiser. Door het defect was er koolmonoxide ontstaan en werden de bewoners onwel. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en de woningen te ventileren. In totaal drie woningen werden er waarde van Koolmonoxide gemeten. In één van de  getroffen woningen was de concentratie het hoogst. Er raakten twee bewoners en een baby dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis werden vervoerd

- Advertisement -

Sumatraweg
Even later ontstond er in een woning aan de Sumatraweg eveneens een gevaarlijke situatie. Ook in deze woning was koolmonoxide ontstaan door een defect aan een geiser of kachel. Twee bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

Vooral in winter vaak koolmonoxide in woningen
Jaarlijks komen veel mensen te overlijden door Koolmonoxidevergiftiging. Mensen zetten in de koude maanden minder snel een raampje open als ventilatie. Oude geisers en kachels worden niet gecontroleerd of vervangen. Vaak ontbreekt er naast een rookmelder een koolmonoxidemelder. Koolmonoxide zorgt ervoor dat je suf wordt en rustig in slaap valt of blijft. Zonder dat je erg in hebt kom je te overlijden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...