Twee gewonden na explosie bij een tankwagen Schrijnwerkersstraat Hoogvliet

Date:

Share post:

- Advertisement -

Hoogvliet – Een explosie bij een brandstof-tankauto in Rotterdam Hoogvliet heeft op 13 november tot twee gewonden geleid. Het gaat om twee mannen van 34 en 46 jaar uit Hoogvliet en Poortugaal. Beide mannen liepen brandwonden op en zijn naar een brandwondencentrum gebracht.

Rond 09.30 uur vond een ontploffing plaats in een reparatiebedrijf voor tankauto’s aan de Schrijnwerkersstraat. De tankwagen stond daar voor reparatie gestald en was op het moment van de ontploffing nagenoeg leeg en ongereinigd. Twee medewerkers van het bedrijf waren bij de vrachtwagen aan het werk. Beiden mannen liepen brandwonden op. De toestand van man uit Hoogvliet is zeer ernstig.

Direct na de ontploffing volgde een grote brand in het pand. De brandweer was er snel bij en had de vlammen snel geblust. Het pand waarin het reparatiebedrijf was gevestigd en omliggende bedrijven werden korte tijd ontruimd. Toen er geen rookontwikkeling meer was en geen gevaarlijke stoffen gemeten waren, konden de medewerkers van de omliggende bedrijven weer terug.

Het is nog niet bekend hoe de ontploffing heeft kunnen ontstaan. De arbeidsinspectie is voor onderzoek ingeschakeld. De Oppermanstraat, Schrijnwerkerstraat en Pottebakkerstraat werden enkele uren voor alle verkeer afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven.

Foto’s : Chantal van der Meer Bron : politie.nl

image

image

image

image

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd