Inbrekers gecrasht na achtervolging in Den Hoorn

Date:

Share post:

Schipluiden – Den Hoorn – Vier inbrekers die na een inbraak in Schipluiden op de vlucht sloegen, veroorzaakten tijdens hun vlucht een aanrijding in Den Hoorn.

De politie kreeg vrijdag 14 november omstreeks 16.15 uur de melding dat bij een woning aan de Vlaardingsekade een aantal inbrekers overlopen waren door de 65-jarige bewoner. Op het moment dat de man thuis kwam bij zijn woning, bleken twee jongemannen in zijn huis aanwezig te zijn. Eén van hen bedreigde de bewoner met een wapen waarvan al snel bleek dat het een speelgoedwapen was, omdat het knipperde en knalgeluid maakte.

De bewoner heeft de twee zijn woning uitgewerkt, waarna ze er – met een derde jongen – lopend vandoor gingen en om de hoek in een auto stapten. Direct werd de politie gebeld en doorgegeven in welke auto de verdachten waren gestapt. Al snel zagen agenten de vermoedelijke auto rijden in de omgeving, waarna ook de politie-helikopter het voertuig ‘oppikte’. Toen ook het kenteken van de vluchtauto werd doorgegeven, stond vast dat het om de auto met de verdachten ging.

Aanrijding
Terwijl een politie-eenheid de vluchtende verdachten volgde, zagen zij dat de bestuurder van de auto op de Rijksstraatweg in Den Hoorn een andere auto inhaalde. De bestuurder kon daarbij een tegemoetkomende auto niet meer ontwijken en veroorzaakte een frontale aanrijding. De tegenligger, een 53-jarige Haagse, raakte door de botsing van de weg en reed het talud af. Daar kwam de auto tot stilstand met de neus in de sloot. De agenten die achter de verdachten reden, konden vanwege het natte wegdek de aanrijding niet meer ontwijken en reden achterop.

Aanhoudingen
In totaal werden vier verdachten aangehouden. De bestuurder van de vluchtauto is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd, één van de verdachten was in het water gesprongen en moest vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. De bestuurster van de van de weg geraakte auto kwam met schrik vrij.

Omdat een wagen van politie-eenheid Den Haag betrokken was bij de aanrijding, doet de afdeling Verkeersongevallenanalyse van politie-eenheid Rijnmond het onderzoek naar de aanrijding. De vier verdachten, Hagenaars van 16, 17, 18 en 25 jaar, zullen worden verhoord.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd