woensdag, september 29, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 29 september 2021

Inbrekers gecrasht na achtervolging in Den Hoorn

Schipluiden – Den Hoorn – Vier inbrekers die na een inbraak in Schipluiden op de vlucht sloegen, veroorzaakten tijdens hun vlucht een aanrijding in Den Hoorn.

De politie kreeg vrijdag 14 november omstreeks 16.15 uur de melding dat bij een woning aan de Vlaardingsekade een aantal inbrekers overlopen waren door de 65-jarige bewoner. Op het moment dat de man thuis kwam bij zijn woning, bleken twee jongemannen in zijn huis aanwezig te zijn. Eén van hen bedreigde de bewoner met een wapen waarvan al snel bleek dat het een speelgoedwapen was, omdat het knipperde en knalgeluid maakte.

De bewoner heeft de twee zijn woning uitgewerkt, waarna ze er – met een derde jongen – lopend vandoor gingen en om de hoek in een auto stapten. Direct werd de politie gebeld en doorgegeven in welke auto de verdachten waren gestapt. Al snel zagen agenten de vermoedelijke auto rijden in de omgeving, waarna ook de politie-helikopter het voertuig ‘oppikte’. Toen ook het kenteken van de vluchtauto werd doorgegeven, stond vast dat het om de auto met de verdachten ging.

Aanrijding
Terwijl een politie-eenheid de vluchtende verdachten volgde, zagen zij dat de bestuurder van de auto op de Rijksstraatweg in Den Hoorn een andere auto inhaalde. De bestuurder kon daarbij een tegemoetkomende auto niet meer ontwijken en veroorzaakte een frontale aanrijding. De tegenligger, een 53-jarige Haagse, raakte door de botsing van de weg en reed het talud af. Daar kwam de auto tot stilstand met de neus in de sloot. De agenten die achter de verdachten reden, konden vanwege het natte wegdek de aanrijding niet meer ontwijken en reden achterop.

Aanhoudingen
In totaal werden vier verdachten aangehouden. De bestuurder van de vluchtauto is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd, één van de verdachten was in het water gesprongen en moest vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. De bestuurster van de van de weg geraakte auto kwam met schrik vrij.

Omdat een wagen van politie-eenheid Den Haag betrokken was bij de aanrijding, doet de afdeling Verkeersongevallenanalyse van politie-eenheid Rijnmond het onderzoek naar de aanrijding. De vier verdachten, Hagenaars van 16, 17, 18 en 25 jaar, zullen worden verhoord.

Related Articles

Auto verwoest door brand Opperduit Lekkerkerk

0
Lekkerkerk - Op een verlaten terrein langs de Opperduit in Lekkerkerk heeft dinsdagavond een auto...

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Alles over stoppen met coke

0
Stoppen met coke is een van de lastigste verslavingen om mee te stoppen. Cocaïne wordt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht [...]

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat' [...]

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder [...]

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen [...]

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg