zaterdag, september 18, 2021
14.3 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Rotterdam-Bloemhof nog steeds slecht bereikbaar voor hulpdiensten

Rotterdam – De politie en brandweer hebben vandaag een verkenningsronde gedaan door de Rotterdamse wijk Bloemhof. De ronde werd gereden omdat er eerder dit jaar bleek dat straten slecht toegankelijk waren voor de grotere brandweervoertuigen.

De politie waarschuwde toen dat er bekeuringen uitgedeeld zouden worden aan foutparkeerders. Vandaag werd er dan ook een ronde gereden om te kijken hoe het stond gesteld met de doorgang in de wijk. Vandaag bleek dan ook dat er wederom nog steeds veel voertuigen slecht geparkeerd staan.

Doorn in het oog voor hulpdiensten
Niet alleen in Rotterdam-Bloemhof is de doorgang slecht voor veel brandweervoertuigen. Ambulances en politievoertuigen passen er vaak nog wel doorheen, maar een vrachtwagen van de brandweer heeft toch al snel moeilijker dan gedacht. Auto’s staan geparkeerd op de hoeken waar niet geparkeerd mag worden en sommige auto’s staan dubbel geparkeerd. Bij kruisingen staan deze vaak vol geparkeerd waardoor de draai van bijvoorbeeld een ladderwagen wordt bemoeilijkt. Vooral de oude wijken zijn vaak het probleem met een krappe doorgang. Bij nieuwbouw wordt er rekening gehouden met de doorgang van hulpdiensten en zal het probleem minder snel optreden.

Bewoners denken niet na bij het parkeren
Veel bewoners denken er niet over na, maar kiezen het liefst een plekje zo dicht mogelijk bij huis. Daarbij vergeten ze de doorgang van onder andere brandweervoertuigen. Bij een ernstige situatie als een woningbrand of bijvoorbeeld een reanimatie is snelheid van groot belang. Bij brand is het om de schade proberen te beperken en bij een reanimatie telt echt elke seconde. Een brandweerchauffeur maakt dan ook de afweging om bij een fout geparkeerd voertuig gewoon schade te rijden. Ook kan de politie een voertuig laten wegtakelen. De kosten komen dan voor de eigenaar van het voertuig.

Denk er eens over na, wat zou u ervan vinden als de hulpdiensten u niet kunnen bereiken in een noodsituatie?

Weet u ook straten waar de bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt beperkt. Laat het dan weten in een reactie of op onze facebookpagina.

Foto : Lydia Kramer Wijkbewoonster 

brw-klem-bloemhof

https://twitter.com/tonrdam/status/534395581289213953

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

1 REACTIE

  1. woon zelf in zo’n wijk en heb in mijn gezin 1 wagen, woon direct achter een grote winkelstraat waar wel betaald parkeren is , kan nooit mijn auto kwijt, want iedereen zonder vaste inschrijving op een adres staat in deze straten , ook winkeliers , en nog maar niet te spreken over de werknemershuizen waarvan de poolse en bulgaarse wagens maanden lang voor je deur geparkeerd staan , kom in de nacht uit het werk .. kan vier en soms meer straten lopen…veelal zijn het straten uit 1900 1925 .. niet gemaakt op gezinnen met 2 of meer wagens …. af en toe ben ik het zat gemeente maakt geen parkeervakken, wijkteam zou al eens komen praten in een stille dood gestorven….. het is overigens met parkeren het zelfde als met de rest van de wijk ….het holt achteruit, heb spijt dat ik het huis ooit gekocht heb.

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg