Ruim 6000 stekkies bij hennepkwekerij in loods 1e Tochtweg Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Share post:

Nieuwerkerk aan den IJssel – De politie heeft dinsdag 18 november een hennepkwekerij en een stekkerij in een loods aan de Eerste Tochtweg aangetroffen en ontmanteld. De politie had een tip binnengekregen via Meld Misdaad Anoniem. Bij het pand werden twee mannen van 22 en 51 jaar en een 50-jarige vrouw aangehouden.

Nadat de politie de anonieme tip had ontvangen werd er eerst vooronderzoek gedaan. Dinsdag werd in de loods gekeken waar er 6000 stekjes en een aantal moederplanten werden aangetroffen. In de woning ernaast werd ook hennep aangetroffen. De politie vermoedt dat er meerdere oogsten moeten zijn geweest.

Vanwege het wederrechtelijk verkregen voordeel heeft het Afpakteam meerdere auto’s, een caravan, een scooter, gereedschap en andere goederen in beslag genomen. Voor het verdere onderzoek werd ondermeer ook de auto van de 22-jarige verdachte meegenomen. De politie geeft haar bevindingen door aan de gemeente Zuidplas en het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van de stroom.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”

In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 september was de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd