Flitspalen sneller vervangen als verwacht in Rotterdam

woensdag 19 november 2014 19:38

Rotterdam – Op verschillende plekken worden analoge flitspalen vervangen door digitale palen. Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt.

Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat de volgende paal vervangen wordt op de Rotterdamse Stadionweg, op andere plekken in de regio is het merendeels al gebeurd.

 

1 Reactie

  1. Fred Vellekoop

    ‘Flitspalen sneller vervangen als verwacht in Rotterdam’ is verkeerd.
    ‘Flitspalen sneller vervangen dan verwacht in Rotterdam’ moet dat zijn…

Flitspalen sneller vervangen als verwacht in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Op verschillende plekken worden analoge flitspalen vervangen door digitale palen. Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt.

Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat de volgende paal vervangen wordt op de Rotterdamse Stadionweg, op andere plekken in de regio is het merendeels al gebeurd.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!