Heftruck rijdt naar binnen bij juwelier Lijnbaan Rotterdam

donderdag 20 november 2014 10:58

Rotterdam – Afgelopen ochtend is omstreeks 10:30 uur bij de politie de melding binnengekomen dat er een ramkraak gepleegd werd bij een juwelierszaak aan de Lijnbaan in Rotterdam.

De getroffen juwelierszaak bleek juwelier Heetman te zijn op de Lijnbaan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats. Eén van de daders is vlak voor de ramkraak vanaf de Aert van Nesstraat over de Lijnbaan tussen het winkelende publiek aankomen rijden met een vorkheftruck. Met deze vorkheftruck heeft men de etalage geramd waarna men deze heeft leeggeroofd waarna men met op een gereedstaande scooter is gevlucht. Met een aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid is deze vorkheftruck voorafgaand aan de ramkraak door één van de daders gestolen.

Signalement
Het signalement ten tijde van de ramkraak is als volgt.
Dader 1: Een manspersoon, blank met bril en blauwe helm geheel in het zwart gekleed.
Dader 2: Een manspersoon, licht getint en ongeveer 30 jaar oud, geheel gekleed in het geel soort wegwerkerskleding.
Beide daders zijn gevlucht op een gereedstaande scooter in de richting van de vlakbij gelegen Burger King waarna elk spoor ontbreekt.

Getuigen en foto’s/filmpjes gezocht
Van de ramkraak zijn door meerdere mensen foto en filmopnames gemaakt. Mensen die over beeldmateriaal beschikken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Rotterdam district Centrum via 0900-8844. Ook kunnen zij deze via de website van de politie uploaden. U kunt hiervoor het Meldformulier invullen. Daarbij is belangrijk dat er in het veld ‘Plaatsnaam voorval’ de plaatsnaam ‘Rotterdam’ wordt ingevuld. Bij ‘Melding’ vult u in ieder geval ‘Ramkraak Lijnbaan Rotterdam’ in gevolgd door uw informatie.

De politie heeft na de ramkraak ter plaatse al met getuigen gesproken die de overval gezien hebben. Heeft u vooraf, tijdens of na aan de ramkraak zaken gezien die hoe klein ze voor u ook lijken maar nog niet met de politie heeft besproken, dan komt men ook graag met u in contact. Hiervoor wordt dan ook verzocht de politie in Rotterdam district Centrum te bellen via 0900-8844. Anoniem is eveneens mogelijk door te bellen met M op 0800-7000.

Foto’s : Gino van Viegen & Nina de Bruijn

image

image

image

image

image

 

0 reacties

Heftruck rijdt naar binnen bij juwelier Lijnbaan Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Afgelopen ochtend is omstreeks 10:30 uur bij de politie de melding binnengekomen dat er een ramkraak gepleegd werd bij een juwelierszaak aan de Lijnbaan in Rotterdam.

De getroffen juwelierszaak bleek juwelier Heetman te zijn op de Lijnbaan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats. Eén van de daders is vlak voor de ramkraak vanaf de Aert van Nesstraat over de Lijnbaan tussen het winkelende publiek aankomen rijden met een vorkheftruck. Met deze vorkheftruck heeft men de etalage geramd waarna men deze heeft leeggeroofd waarna men met op een gereedstaande scooter is gevlucht. Met een aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid is deze vorkheftruck voorafgaand aan de ramkraak door één van de daders gestolen.

Signalement
Het signalement ten tijde van de ramkraak is als volgt.
Dader 1: Een manspersoon, blank met bril en blauwe helm geheel in het zwart gekleed.
Dader 2: Een manspersoon, licht getint en ongeveer 30 jaar oud, geheel gekleed in het geel soort wegwerkerskleding.
Beide daders zijn gevlucht op een gereedstaande scooter in de richting van de vlakbij gelegen Burger King waarna elk spoor ontbreekt.

Getuigen en foto’s/filmpjes gezocht
Van de ramkraak zijn door meerdere mensen foto en filmopnames gemaakt. Mensen die over beeldmateriaal beschikken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Rotterdam district Centrum via 0900-8844. Ook kunnen zij deze via de website van de politie uploaden. U kunt hiervoor het Meldformulier invullen. Daarbij is belangrijk dat er in het veld ‘Plaatsnaam voorval’ de plaatsnaam ‘Rotterdam’ wordt ingevuld. Bij ‘Melding’ vult u in ieder geval ‘Ramkraak Lijnbaan Rotterdam’ in gevolgd door uw informatie.

De politie heeft na de ramkraak ter plaatse al met getuigen gesproken die de overval gezien hebben. Heeft u vooraf, tijdens of na aan de ramkraak zaken gezien die hoe klein ze voor u ook lijken maar nog niet met de politie heeft besproken, dan komt men ook graag met u in contact. Hiervoor wordt dan ook verzocht de politie in Rotterdam district Centrum te bellen via 0900-8844. Anoniem is eveneens mogelijk door te bellen met M op 0800-7000.

Foto’s : Gino van Viegen & Nina de Bruijn

image

image

image

image

image

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!