Auto van straatrover met succes “afgepost” Warmoezierstraat Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Agenten vatten op zaterdagavond 22 november post bij een auto van een vermoedelijke straatrover. De verdachte had eerder die dag geprobeerd een ketting te stelen van een 80-jarige Haagse. Het afposten van de auto leverde resultaat op, twee verdachten werden aangehouden.

De 80-jarige vrouw zat op de Lange Beestenmarkt te rusten op haar rollator, toen ze werd aangesproken door een haar onbekende man. Tijdens het gesprek pakte de man de halsketting van zijn beoogde slachtoffer af. Een alerte omstander zag het gebeuren en stak er een stokje voor door naar de verdachte te roepen. De verdachte koos, zonder buit, het hazenpad en de getuige belde de politie. Agenten stelden een onderzoek in en zagen de auto van de verdachte geparkeerd staan in de Warmoezierstraat. Daar wachtten ze tot de auto werd opgehaald en met resultaat. De agenten hielden twee Hagenaars aan, een 26-jarige man en een vrouw van 24 jaar. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld, de man zit nog vast.

- Advertisement -

Gerelateerd