‘De Hef’ gaat weg voor renovatie Koningshavenbrug Rotterdam

zondag 23 november 2014 10:05

ROTTERDAM – Vandaag omstreeks 11:00 gaat het toch echt beginnen. Het stukje oud Rotterdam, De Hef wordt gerenoveerd.

11 uur is gekozen als tijdstip om het beweegbare deel van de brug, het zogeheten val, te lichten. “Het kan ook best één of twee uur later worden, want we hebben te maken met getijden. Het is een spannend karwei om het val met behulp van de drijvende bokken op het ponton te zetten. Een klein beetje extra stroming kan die klus al verstoren”, aldus woordvoerder Fred Marree.

De Hef is na verwachting over een jaar klaar met de renovatie.

Foto’s : Kevin Harkema en Myrna Sepers

Klik hier voor een animatie van de Hef

IMG_4431.JPG@

IMG_4418.JPG

IMG_4417-0.JPG

IMG_4419.JPG

 

0 reacties

‘De Hef’ gaat weg voor renovatie Koningshavenbrug Rotterdam
Schrijver:

 

 

ROTTERDAM – Vandaag omstreeks 11:00 gaat het toch echt beginnen. Het stukje oud Rotterdam, De Hef wordt gerenoveerd.

11 uur is gekozen als tijdstip om het beweegbare deel van de brug, het zogeheten val, te lichten. “Het kan ook best één of twee uur later worden, want we hebben te maken met getijden. Het is een spannend karwei om het val met behulp van de drijvende bokken op het ponton te zetten. Een klein beetje extra stroming kan die klus al verstoren”, aldus woordvoerder Fred Marree.

De Hef is na verwachting over een jaar klaar met de renovatie.

Foto’s : Kevin Harkema en Myrna Sepers

Klik hier voor een animatie van de Hef

IMG_4431.JPG@

IMG_4418.JPG

IMG_4417-0.JPG

IMG_4419.JPG

 

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Rotterdam - In een auto aan de Parallelweg in Rotterdam is woensdagavond een man met een schotwond aangetroffen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ondanks reanimatiepogingen is overleden. Hulpverleners werden naar het adres gestuurd vanwege een reanimatie en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!