Echtpaar aangehouden voor uitbuiting bejaarde man Schiedam

Date:

Share post:

Schiedam – Politiemensen hebben een echtpaar uit Schiedam aangehouden als verdachten van de uitbuiting van een bejaarde Schiedammer.

De vrouw, 58 jaar, werkte via een thuiszorgorganisatie bij de bejaarde man. Haar 45-jarige echtgenoot raakte bij de zaak betrokken omdat hij diverse klusjes voor het slachtoffer uitvoerde.

De zaak kwam aan het rollen nadat het slachtoffer bij de woningbouwvereniging een huurachterstand had opgelopen. Dat was absoluut niet gebruikelijk en daarom meldde de organisatie dit bij de politie. Die stelde een onderzoek in dat resulteerde in een aangifte tegen het echtpaar.

Tijdens dat onderzoek bleek dat er diverse keren geld was weggenomen van de bankrekeningen van het slachtoffer, maar ook dat er goederen uit zijn huis waren verdwenen. Niet alleen de vrouw wordt verdacht van deze praktijken, maar ook haar echtgenoot. Hij had in de loop der jaren vaak financiële klusjes gedaan voor het slachtoffer en was zodoende ook in de gelegenheid geld en goederen weg te nemen. De schade voor het slachtoffer bedraagt duizenden euro’s. De emotionele en geestelijke impact voor het slachtoffer is groot.

De mannelijke verdachte werd maandag 17 november aangehouden en zijn vrouw de woensdag er na. Beiden zijn na verhoor heengezonden en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Financiële uitbuiting van ouderen gebeurt helaas regelmatig. Er heerst vaak grote schaamte onder de slachtoffers. Bent u slachtoffer geworden of weet u iemand die slachtoffer is van financiële uitbuiting? Meldt het dan bij de Politie (via 0900-8844) of bij het Team Ouderenmishandeling (via 010- 4438444) van het Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld – GGD Rotterdam. Belangrijk is dat de uitbuiting stopt.

- Advertisement -

Gerelateerd