Man aangehouden in gestolen auto na inrijden op agenten Erasmusbrug Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Agenten hebben maandagmorgen een 21-jarige Hagenaar op de Erasmusbrug bij de Wilhelminaplein aangehouden nadat hij heeft geprobeerd in een gestolen auto in te rijden op agenten.

De auto was eerder gestolen in de buurt van Den Haag. Op de Van Brienenoordbrug werd de gestolen auto door het ANPR systeem herkend. Direct is een bericht aan alle politiewagens gegeven. Agenten van de verkeerspolitie zagen de auto daarna op de Laan op Zuid rijden en gingen er achteraan. Toen zij op de Laan op Zuid ter hoogte van de Stieltjesstraat wilde de bestuurder op een agent in rijden. Hierop heeft de agent schoten gelost in een poging hem te laten stoppen en aan te houden. De man wist via fietspaden alsnog te ontkomen maar reed zich vervolgens op de Erasmusbrug bij het Wilhelminaplein vast. Hier wilde de man opnieuw inrijden op agenten maar werd toen door agenten de auto uitgetrokken. De man is aangehouden en overgebracht naar bureau. Niemand is gewond geraakt. De Erasmusbrug is gedurende het onderzoek korte tijd afgesloten voor automobilisten van Zuid naar Noord.

Informatie
Bent u getuige geweest van het incident en heeft u nog niet gesproken met de agenten? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Foto’s: Bas Munne & Politie Rotterdam eo

Erasmusbrug
Erasmusbrug 01
Erasmusbrig 02

- Advertisement -

Gerelateerd