Politie neemt vuurwerk in beslag in de eenheid Rotterdam

maandag 24 november 2014 14:40

Maassluis / Rotterdam – De politie heeft op 21 november in de kofferbak van een personenauto illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen.

De politie in Rotterdam kwam het vuurwerk op het spoor na een tip van een naburige politie-eenheid. Die tip leidde naar twee mensen van 14 en 43 jaar uit Maassluis van die van de handel in illegaal vuurwerk verdacht worden. De twee inwoners van Maassluis zijn niet aangehouden, maar worden binnenkort wel verhoord.
Uit het opgestarte onderzoek bleek dat in een auto, die in de gemeente Boxmeer geparkeerd stond, mogelijk vuurwerk lag opgeslagen. Dat bleek inderdaad het geval. In de auto lagen lawinepijlen, nitraatbonnen en vlinders.

Slaapkamer
Op dezelfde dag werden in een ander onderzoek in Schiedam enkele tientallen nitraten in beslaggenomen bij een 18-jarige inwoner. Ook nu leidde een tip naar de woning en uiteindelijk de slaapkamer van de verdachte. Hij kreeg direct een boete van 400 euro opgelegd.

Bel de politie
Het handelen in of voorhanden hebben van (illegaal) vuurwerk op plekken die daar niet geschikt voor zijn, kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Wie informatie heeft over illegaal vuurwerk of weet waar vuurwerk illegaal wordt opgeslagen of verhandeld, wordt gevraagd met de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

 

0 reacties

Politie neemt vuurwerk in beslag in de eenheid Rotterdam
Schrijver:

 

 

Maassluis / Rotterdam – De politie heeft op 21 november in de kofferbak van een personenauto illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen.

De politie in Rotterdam kwam het vuurwerk op het spoor na een tip van een naburige politie-eenheid. Die tip leidde naar twee mensen van 14 en 43 jaar uit Maassluis van die van de handel in illegaal vuurwerk verdacht worden. De twee inwoners van Maassluis zijn niet aangehouden, maar worden binnenkort wel verhoord.
Uit het opgestarte onderzoek bleek dat in een auto, die in de gemeente Boxmeer geparkeerd stond, mogelijk vuurwerk lag opgeslagen. Dat bleek inderdaad het geval. In de auto lagen lawinepijlen, nitraatbonnen en vlinders.

Slaapkamer
Op dezelfde dag werden in een ander onderzoek in Schiedam enkele tientallen nitraten in beslaggenomen bij een 18-jarige inwoner. Ook nu leidde een tip naar de woning en uiteindelijk de slaapkamer van de verdachte. Hij kreeg direct een boete van 400 euro opgelegd.

Bel de politie
Het handelen in of voorhanden hebben van (illegaal) vuurwerk op plekken die daar niet geschikt voor zijn, kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Wie informatie heeft over illegaal vuurwerk of weet waar vuurwerk illegaal wordt opgeslagen of verhandeld, wordt gevraagd met de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!