Drie verdachten dieseldiefstal aangehouden met behulp van politiehond

Date:

Deel bericht:

Appingedam – In de omgeving van de Woldweg in Appingedam heeft de politie maandag rond middernacht drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van diesel uit een vrachtwagen.

Agenten reden tijdens hun surveillance over het parkeerterrein aan de Eendrachtstraat in Appingedam. Zij zagen naast een geparkeerde vrachtwagen een plastic bak staan met een slang erin. Tegelijkertijd reed er een auto weg in de richting van de Woldweg. Agenten zetten de achtervolging in en nog op de Woldweg, net na de afslag Pelikaanstraat, controleerden zij de bestuurder. Deze gooide nog snel een schroefdop uit de auto. De bestuurder bleek een 29-jarige man uit Litouwen. De agenten roken een sterke diesellucht en zagen vochtige plekken om en nabij de tankklep en op de autoband. De 29-jarige werd aangehouden.

- Advertisement -

Tweede en derde verdachte
Ondertussen waren andere agenten op de parkeerplaats en daar bleek dat de plastic bak bij de vrachtwagen ineens was verdwenen. Daarop werd de politiehond ingezet en deze vond twee verdachten in het overwoekerde terrein achter de Eendrachtstraat/Woldweg. Beide verdachten, 24 en 28 jaar, ook uit Litouwen, werden aangehouden. De 28-jarige werd door de politiehond in zijn arm gebeten. In de kofferbak van de auto van de 29-jarige verdachte troffen agenten een grote hoeveelheid goederen aan. De politie onderzoekt of deze spullen zijn gestolen. Bij de container aan de Eendrachtstraat werden nog twee jerrycans aangetroffen, beiden waren gedeeltelijk gevuld met diesel. Uit onderzoek bleek dat de weggegooide schroefdop op een van de jerrycans paste. De politie onderzoekt de zaak. De drie verdachten zitten nog vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...