23-jarige man aangehouden voor beledigen en mishandelen agenten Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 26 november een 23-jarige Leidschendammer aan voor het beledigen en mishandelen van agenten.

De politie kreeg rond 05.50 uur de melding dat twee mannen aan het vechten waren op de Laan. Ter plaatse bleek dat er slechts sprake was van een dolletje, maar één van de mannen bleek het nodig te vinden om de agenten te beledigen. Hij bleef dit herhaaldelijk doen, waarop de politie besloot de man aan te houden.

Mishandeling
Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en spuugde onder andere de agenten in het gezicht en gaf één van hen een trap in het gezicht. De man is in verzekering gesteld. Bij fouillering kwamen een weegschaal, een hoeveelheid verdovende middelen en wat viagrapillen tevoorschijn. Een agent deed aangifte tegen de verdachte.

Geweld tegen agenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

- Advertisement -

Gerelateerd