zaterdag, september 18, 2021
16.5 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

5000 stuks illegaal vuurwerk aangetroffen Zuid-Oost Drenthe

Zuid-Oost Drenthe – Dinsdagavond zijn in Zuid-Oost Drenthe op vier verschillende locaties in totaal ruim 5000 stuks illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling de komende weken extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk en het voorkomen van overlast door vuurwerk.

Het in beslag genomen vuurwerk betreft nitraten, Romeinse kaarsen en super cobra’s. Met name het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen; zowel voor degene die het afsteekt als voor de omgeving. Dat geldt zeer zeker ook voor de opslag van vuurwerk. De politie richt zich in de opsporing op het meest gevaarlijke vuurwerk, de zogenaamde Bigfive. Naast het vuurwerk zijn ook twee vuurwerkpistolen in beslag genomen. De politie heeft woningen in Nieuw Dordrecht, Klazienaveen, Erica en Barger-Oosterveld bezocht. Aanleiding voor het onderzoek was informatie van de wijkagent. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanpak
De opsporing richt zich vooral op het zware en zeer gevaarlijke vuurwerk. De politie in Drenthe houdt daarnaast met mobiele grenscontroles de in- en doorvoer van (illegaal) vuurwerk uit ondermeer Duitsland in de gaten. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Duitse politie. Ook volgt de politie de vuurwerkhandel via internet en treedt daar waar mogelijk tegen op. Daarnaast probeert de politie zoveel mogelijk snel te reageren op overlastmeldingen en investeert zij in een goede terugkoppeling.

Meld verdachte situaties
De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Deze nummers kunt u ook bellen als u vermoedt dat er iemand in de buurt vuurwerk bezit, verhandelt of maakt.

Meld overlast!
Ervaart u overlast? Ook dat kunt u melden bij de politie. Bel 1-1-2 als iets op dat moment plaats vindt of dreigt plaats te vinden, of 0900-8844 als u politie nodig heeft, maar het geen spoed is. Een goed signalement helpt om de daders te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nogal eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte als u bijvoorbeeld slachtoffer bent van vernieling. Er kan ook online overlast gemeld worden via http://www.politie.nl/melden. Dan kunnen we niet direct ingrijpen, maar krijgen we wel zicht op overlastlocaties.

Kijk hier voor meer informatie over de politie en vuurwerk.

vuurwerk illegaal 01

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg