5000 stuks illegaal vuurwerk aangetroffen Zuid-Oost Drenthe

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zuid-Oost Drenthe – Dinsdagavond zijn in Zuid-Oost Drenthe op vier verschillende locaties in totaal ruim 5000 stuks illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling de komende weken extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk en het voorkomen van overlast door vuurwerk.

Het in beslag genomen vuurwerk betreft nitraten, Romeinse kaarsen en super cobra’s. Met name het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen; zowel voor degene die het afsteekt als voor de omgeving. Dat geldt zeer zeker ook voor de opslag van vuurwerk. De politie richt zich in de opsporing op het meest gevaarlijke vuurwerk, de zogenaamde Bigfive. Naast het vuurwerk zijn ook twee vuurwerkpistolen in beslag genomen. De politie heeft woningen in Nieuw Dordrecht, Klazienaveen, Erica en Barger-Oosterveld bezocht. Aanleiding voor het onderzoek was informatie van de wijkagent. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanpak
De opsporing richt zich vooral op het zware en zeer gevaarlijke vuurwerk. De politie in Drenthe houdt daarnaast met mobiele grenscontroles de in- en doorvoer van (illegaal) vuurwerk uit ondermeer Duitsland in de gaten. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Duitse politie. Ook volgt de politie de vuurwerkhandel via internet en treedt daar waar mogelijk tegen op. Daarnaast probeert de politie zoveel mogelijk snel te reageren op overlastmeldingen en investeert zij in een goede terugkoppeling.

Meld verdachte situaties
De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Deze nummers kunt u ook bellen als u vermoedt dat er iemand in de buurt vuurwerk bezit, verhandelt of maakt.

Meld overlast!
Ervaart u overlast? Ook dat kunt u melden bij de politie. Bel 1-1-2 als iets op dat moment plaats vindt of dreigt plaats te vinden, of 0900-8844 als u politie nodig heeft, maar het geen spoed is. Een goed signalement helpt om de daders te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nogal eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte als u bijvoorbeeld slachtoffer bent van vernieling. Er kan ook online overlast gemeld worden via http://www.politie.nl/melden. Dan kunnen we niet direct ingrijpen, maar krijgen we wel zicht op overlastlocaties.

Kijk hier voor meer informatie over de politie en vuurwerk.

vuurwerk illegaal 01

- Advertisement -

Gerelateerd