zaterdag, september 18, 2021
14.6 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur

Wie nog een boete heeft openstaan, kan de komende weken de politie aan de deur verwachten. Dit najaar besteedt de politie in het hele land extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes. Dat geldt ook voor mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf.

‘Het hele jaar door houden agenten zich bezig met het innen van boetes, maar komende periode wordt er nog uitdrukkelijker op ingezet’, vertelt Gert van der Zee, chef van de Parketpolitie. ‘We zetten fors in. Dagelijks gaan er meerdere agenten de straat op. Ze komen bij mensen aan de deur en doen controles via ANPR. De recherche spoort veroordeelden op die zich bewust schuil houden voor de politie. Het eerste resultaat voor de actie is hiermee al behaald; we hebben onlangs iemand aangehouden die nog ruim 300 dagen moest zitten.’

De politie komt niet zomaar bij mensen aan de deur. Deze mensen hebben het hele jaar door al meerdere malen herinneringen gehad om het verschuldigde bedrag te betalen. Als mensen hier na negen maanden nog geen gehoor aan hebben geven, komen ze op een lijst te staan om aangehouden te worden. Van der Zee: ‘Hierdoor loop je dus de kans dat de politie bij je aan de deur komt of dat je ergens anders aangehouden wordt. En dat is natuurlijk erg vervelend. Daarnaast loopt het bedrag ontzettend op wanneer je niet betaalt. Het is daarom slim om je boete zo snel mogelijk te betalen en verdere problemen te voorkomen.’

Als u nog een boete of straf open hebt staan, kunt u binnenkort nog een kaart van de politie verwachten, als een soort laatste waarschuwing. ‘U krijgt dan de mogelijkheid om toch nog te komen betalen, maar anders komen we toch echt aan de deur. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag zijn straf ontlopen.’

Tijdens de actie werkt de politie samen met diverse partners. Zo controleren gemeentelijke stadswachten kentekens van geparkeerde voertuigen in de wijken. Ook is er een nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, die controles doet op onder andere Rotterdam The Hague Airport.

Betaal boete

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

1 REACTIE

  1. Boetes jaarlijks verhogen (lees: de overheid) en deze vervolgens laten innen door overheidsdienaren. Fantastisch verdienmodel naast de diverse hoge belastingen op je eigen burgers. Chapeau!

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg