Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij Doorbeendreef Utrecht

Date:

Deel bericht:

Utrecht – De politie heeft op dinsdag 25 november een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Dorbeendreef.

Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie de melding dat er sprake zou zijn van wateroverlast in een woning en ging ter plaatse. In de woning werden in drie verschillende ruimtes in totaal ruim 200 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en er werden sporen van eerdere oogsten aangetroffen. De planten en materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

- Advertisement -

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: sneeuwvrije daken tijdens vorstperiode, elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd