Scholier met nepvuurwapen op school Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie hield woensdagochtend 26 november twee scholieren (13 en 14 jaar) aan die een dag daarvoor met een nepvuurwapen op hun school rondliepen.

De school waarschuwde de politie toen zij op camerabeelden zagen dat de 13-jarige Haagse jongen een vuurwapen in de lucht stak. Daarna pakte de 14-jarige Haagse jongen het vuurwapen af en richtte ermee op leraren en medeleerlingen. Beide jongens werden aangehouden en door de politie verhoord. De 13-jarige bekende dat hij het nepvuurwapen had meegenomen en dat hij het van zijn broer had gepakt. In de woning van de jongen wees hij de agenten waar het nepvuurwapen lag. De agenten namen het nepvuurwapen in beslag.

- Advertisement -

Nepwapens
Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

- Advertisement -

Gerelateerd