Tieners helpen beroofde vrouw, politie pakt dader Breda

Date:

Deel bericht:

Breda – Agenten hebben woensdagmiddag 26 november 2014 op de Wilhelminasingel een 20-jarige inwoner van Dorst aangehouden op verdenking van straatroof. De man griste woensdagmiddag rond 15.30 uur in de Generaal Maczekstraat de handtas van een 47-jarige vrouw uit haar fietsmand en ging er mee vandoor. Dankzij twee -vermoedelijk- scholieren gooide de straatrover de tas van de vrouw uiteindelijk weg.

De straatrover ging er na de diefstal op de fiets vandoor de Paul Windhausenweg op, daarbij achtervolgd door de luid om hulp roepende vrouw. Ter hoogte van een middelbare school schoten twee jongens, vermoedelijk scholieren, de vrouw te hulp en zetten de achtervolging in. Een van de jongens rende achter de straatrover aan, die vervolgens zijn fiets dumpte en te voet verder ging. Tijdens zijn vlucht heeft hij uiteindelijk de tas van de vrouw laten vallen. Er bleek niks uitgehaald te zijn.
De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon even later, onder andere op basis van het opgegeven signalement, op de Wilhelminasingel alsnog worden aangehouden. De fiets die hij achterliet, is voor nader onderzoek in beslag genomen.
De verdachte zit voor verder onderzoek en verhoor in de cel.

- Advertisement -

Scholieren
Wijkagent Jan van Gils bezoekt vandaag twee middelbare scholen om te achterhalen wie de scholieren zijn geweest die de vrouw hebben geholpen. Zowel de politie als de vrouw willen de jongens graag bedanken voor hun hulp.

- Advertisement -

Gerelateerd