Boot en vrachtwagen in beslag genomen na vondst hennepkwekerij

vrijdag 28 november 2014 15:44

Almkerk, Klundert., Raamsdonksveer – Vrijdagmorgen 28 november 2014, legde het ondermijningsteam in samenwerking met het districtelijk hennepteam in het kader van een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in de jachthaven van Raamsdonksveer beslag op een boot. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen. Afgelopen donderdag werd bij een bedrijf in Klundert al een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. De acties volgen op het aantreffen van een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk. Er zijn in verband met het onderzoek vijf arrestaties verricht.

Het onderzoek startte nadat het districtelijk Hennepteam de Baronie maandag 24 november 2014 een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk ontdekte. Hiervoor werden twee Roosendalers van 32 en 34 jaar gearresteerd. Ook de 24-jarige bewoner werd later aangehouden.

Klundert
In verband met dit onderzoek, werden op verdenking van betrokkenheid in Klundert donderdag 27 november nog een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden. Dezelfde dag werd in Klundert bij een bedrijfspand een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. Ook werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Raamsdonksveer
In het kader van afpakken van wederechtelijk verkregen vermogen werd vandaag beslag gelegd op een boot in de haven van Raamsdonksveer. Het ondermijningsteam stuitte tijdens het doorzoeken van het schip op een vuurwapen dat ook direct in beslag werd genomen.

Vuurwapen met patronen

Ondermijning
De actie werd uitgevoerd door het districtelijk Hennepteam de Baronie, Het Joint Hitteam en het Ondermijningsteam. Het sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Boot inbeslag genomen

 

0 reacties

Boot en vrachtwagen in beslag genomen na vondst hennepkwekerij
Schrijver:

 

 

Almkerk, Klundert., Raamsdonksveer – Vrijdagmorgen 28 november 2014, legde het ondermijningsteam in samenwerking met het districtelijk hennepteam in het kader van een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in de jachthaven van Raamsdonksveer beslag op een boot. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen. Afgelopen donderdag werd bij een bedrijf in Klundert al een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. De acties volgen op het aantreffen van een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk. Er zijn in verband met het onderzoek vijf arrestaties verricht.

Het onderzoek startte nadat het districtelijk Hennepteam de Baronie maandag 24 november 2014 een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk ontdekte. Hiervoor werden twee Roosendalers van 32 en 34 jaar gearresteerd. Ook de 24-jarige bewoner werd later aangehouden.

Klundert
In verband met dit onderzoek, werden op verdenking van betrokkenheid in Klundert donderdag 27 november nog een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden. Dezelfde dag werd in Klundert bij een bedrijfspand een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. Ook werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Raamsdonksveer
In het kader van afpakken van wederechtelijk verkregen vermogen werd vandaag beslag gelegd op een boot in de haven van Raamsdonksveer. Het ondermijningsteam stuitte tijdens het doorzoeken van het schip op een vuurwapen dat ook direct in beslag werd genomen.

Vuurwapen met patronen

Ondermijning
De actie werd uitgevoerd door het districtelijk Hennepteam de Baronie, Het Joint Hitteam en het Ondermijningsteam. Het sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Boot inbeslag genomen

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Moordrecht - Politieagenten hebben zaterdagmorgen een auto klemgereden op de afrit bij Moordrecht. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bestuurder op de A13 een vuurwapen zou hebben laten zien aan een andere bestuurder.  De politie hield op de afrit een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!