Boot en vrachtwagen in beslag genomen na vondst hennepkwekerij

Date:

Deel bericht:

Almkerk, Klundert., Raamsdonksveer – Vrijdagmorgen 28 november 2014, legde het ondermijningsteam in samenwerking met het districtelijk hennepteam in het kader van een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in de jachthaven van Raamsdonksveer beslag op een boot. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen. Afgelopen donderdag werd bij een bedrijf in Klundert al een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. De acties volgen op het aantreffen van een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk. Er zijn in verband met het onderzoek vijf arrestaties verricht.

Het onderzoek startte nadat het districtelijk Hennepteam de Baronie maandag 24 november 2014 een hennepkwekerij op de zolder van een huis aan de Prunuslaan in Almkerk ontdekte. Hiervoor werden twee Roosendalers van 32 en 34 jaar gearresteerd. Ook de 24-jarige bewoner werd later aangehouden.

- Advertisement -

Klundert
In verband met dit onderzoek, werden op verdenking van betrokkenheid in Klundert donderdag 27 november nog een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden. Dezelfde dag werd in Klundert bij een bedrijfspand een vrachtwagen met hennepgerelateerde apparatuur en materialen in beslag genomen. Ook werd een stroomstootwapen aangetroffen.

Raamsdonksveer
In het kader van afpakken van wederechtelijk verkregen vermogen werd vandaag beslag gelegd op een boot in de haven van Raamsdonksveer. Het ondermijningsteam stuitte tijdens het doorzoeken van het schip op een vuurwapen dat ook direct in beslag werd genomen.

Vuurwapen met patronen

Ondermijning
De actie werd uitgevoerd door het districtelijk Hennepteam de Baronie, Het Joint Hitteam en het Ondermijningsteam. Het sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Boot inbeslag genomen

- Advertisement -

Gerelateerd