Man rijdt door rolluik. Voetganger bijna aangereden Kwakelkade Alkmaar

Date:

Deel bericht:

Alkmaar – De politie is op zoek naar een man of vrouw die op vrijdagmorgen omstreeks 00.55 uur ternauwernood ontsnapte aan een personenauto die dwars door een rolluik de parkeergarage aan de Kwakelkade uit kwam rijden.

Op vrijdagmorgen kreeg de politie melding dat een persoon in een personenauto uit de parkeergarage onder de Noorderkade was gereden. De garage was inmiddels gesloten middels een slagboom en een rolluik. De bestuurder van de auto reed eerst dwars door de slagboom om daarna de helling op te rijden en tot twee keer toe tegen het rolluik te botsen. Toen de tweede keer het rolluik voldoende ontzet was, reed de bestuurder de weg op. Hier stak hij het trottoir over, waar juist een voetganger liep. De voetganger kwam vanaf de Noorderkade en liep in noordelijke richting. Hij of zij kon nog maar net op tijd opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

- Advertisement -

Alcohol
De automobilist ging er vandoor. Korte tijd later werd in Hoorn, op de N506, de vermoedelijke auto gezien. De bestuurder, een 36-jarige man uit Hoorn, kon worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De man is inmiddels in verzekering gesteld. De politie nam zijn auto in beslag.

De politie is op zoek naar de man of vrouw die op het trottoir liep toen de auto naar buiten kwam. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...