zaterdag, september 18, 2021
16.5 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Politie schiet na wild-west achtervolging Capelseweg Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag schoten gelost op de Capelseweg na een achtervolging die was begonnen in Hoogvliet. De man een 25-jarige Spijkenisser kreeg daar van de agenten een stopteken omdat de auto gestolen bleek te zijn. De man gaf er echter geen gehoor aan en ging er als een wilde haas vandoor om uit handen van de politie te blijven.

Een groot aantal politievoertuigen haakten aan tijdens de 25 minuten durende achtervolging die zich voortzette over de snelweg A15 om vervolgens via de A16 de afrit Jacques Dutilhweg richting de Schenkelsedreef in Capelle aan den IJssel te rijden. Daar reed de man richting de Evenaar om vervolgens de Capelseweg op te rijden. Een voertuig van de verkeerspolitie wist het voertuig te rammen waardoor de man kon worden ingesloten. De man zette het vervolgens op een lopen en dook daarbij bij het Schenkelpad in de sloot om uit de handen van de politie te blijven. Daar werd er ook een schot gelost om de man tot stoppen te dwingen.

De man werd uit het water gevist en aangehouden. Een ambulance kwam ter plaatse omdat hij onwel was geraakt door het koude water. In de auto waren inmiddels de drie overige inzittende aangehouden. Een 13-jarig meisje uit Spijkenisse, een 15-jarige jongen en een 23-jarige man uit Rotterdam.

De politie roept getuigen  van het incident op en met name weggebruikers die hinder hebben ondervonden van de acties van de man aangifte te doen. Vanwege het sporenonderzoek was de Capelseweg korte tijd afgesloten in beide richtingen.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

IMG_4489kl IMG_4494kl IMG_4495kl IMG_4508kl IMG_4523kl IMG_4529kl IMG_4538kl IMG_4547kl

 

 

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg