Politie schiet na wild-west achtervolging Capelseweg Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag schoten gelost op de Capelseweg na een achtervolging die was begonnen in Hoogvliet. De man een 25-jarige Spijkenisser kreeg daar van de agenten een stopteken omdat de auto gestolen bleek te zijn. De man gaf er echter geen gehoor aan en ging er als een wilde haas vandoor om uit handen van de politie te blijven.

Een groot aantal politievoertuigen haakten aan tijdens de 25 minuten durende achtervolging die zich voortzette over de snelweg A15 om vervolgens via de A16 de afrit Jacques Dutilhweg richting de Schenkelsedreef in Capelle aan den IJssel te rijden. Daar reed de man richting de Evenaar om vervolgens de Capelseweg op te rijden. Een voertuig van de verkeerspolitie wist het voertuig te rammen waardoor de man kon worden ingesloten. De man zette het vervolgens op een lopen en dook daarbij bij het Schenkelpad in de sloot om uit de handen van de politie te blijven. Daar werd er ook een schot gelost om de man tot stoppen te dwingen.

- Advertisement -

De man werd uit het water gevist en aangehouden. Een ambulance kwam ter plaatse omdat hij onwel was geraakt door het koude water. In de auto waren inmiddels de drie overige inzittende aangehouden. Een 13-jarig meisje uit Spijkenisse, een 15-jarige jongen en een 23-jarige man uit Rotterdam.

De politie roept getuigen  van het incident op en met name weggebruikers die hinder hebben ondervonden van de acties van de man aangifte te doen. Vanwege het sporenonderzoek was de Capelseweg korte tijd afgesloten in beide richtingen.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

IMG_4489kl IMG_4494kl IMG_4495kl IMG_4508kl IMG_4523kl IMG_4529kl IMG_4538kl IMG_4547kl

 

 

- Advertisement -

Gerelateerd