Bezoekers tentfeest Enghuusweg Putten keren zich tegen politie; vijf aanhoudingen

Date:

Deel bericht:

Putten – Bezoekers van een tentfeest aan de Enghuusweg hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag 30 november tegen de politie gekeerd. Agenten werden in het nauw gedreven, met stenen en glazen bekogeld, geschopt en geslagen. Twee agenten raakten lichtgewond. Met assistentie van meerdere agenten heeft de politie vijf aanhoudingen verricht. Er wordt een nader onderzoek ingesteld en meer aanhoudingen worden verwacht.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding van geluidsoverlast en ging ter plaatse. In een weiland bleek in een feesttent een besloten feest te zijn met ongeveer 100 bezoekers. Met de organisatoren werden afspraken over het geluidsniveau gemaakt. Rond 02.30 uur kwamen er meerdere klachten over de muziek. Nu ging de politie opnieuw naar de feesttent, maar nu met twee surveillance-eenheden.

- Advertisement -

Doorgang belet
De organisatie was meewerkzaam en in overleg met hen werd besloten de muziek uit te doen en het feest te beëindigen. Even later werd de muziek toch weer aangezet en een aantal feestgangers keerde zich tegen de politie. Zij zochten de confrontatie met agenten en belemmerden hen de doorgang naar de uitgang. Ook werd een agent bij zijn collega’s weggetrokken. Het lukte de overige agenten om hem weer terug te halen en ondertussen was assistentie van andere surveillance-eenheden gevraagd.

Geweld tegen agenten
De agenten wisten uit de tent te komen en buiten vormden zij met andere agenten een linie om de amokmakers van zich af te houden. Vanuit de groep feestgangers werd het nodige geweld gebruikt en werd op een gegeven moment met stenen en glazen gegooid.

Assistentie
Diverse agenten verleenden assistentie. Hierbij waren ook agenten met een diensthond. De Enghuusweg werd gedeeltelijk afgesloten om bezoekers op een gestructureerde wijze te laten vertrekken. Een aantal voldeed hieraan.

Aanhoudingen
Een aantal feestgangers bleef zich tegen de politie verzetten en nog steeds werd met glaswerk en stenen gegooid. Uiteindelijk wist de politie met het nodige geweld de vechtenden te verdrijven en daarbij enkele aanhoudingen te verrichten.

Letsel
Sommige mensen liepen rake klappen op en ook werden enkelen van hen door de diensthonden gebeten. Bij de politie raakten twee agenten lichtgewond en een heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Geweld wordt niet getolereerd
De verdachten zijn tussen de 27 en 31 jaar oud en zij zijn ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in waarbij mogelijk meer aanhoudingen volgen. Los daarvan vatten we geweld tegen personen met een publieke taak hoog op en pakken we dit voortvarend aan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...