Stadssporthal Tilburg afgebrand, politie vermoedt brandstichting

Date:

Deel bericht:

Tilburg – Zaterdagavond omstreeks 21:07 uur is er brand uitgebroken in de Stadssporthal aan de Goirleseweg te Tilburg. De volledige sporthal is in hierbij volledig uitgebrand. De brandweer was hierbij ter plaatse met meerdere bluswagens en hoogwerkers. Omstreeks 23:50 uur werd het sein brand meester gegeven.

Mensen die in de buurt wonen werden dringend geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatie uit te schakelen in verband met de hevige rookontwikkeling. De brand die vanaf de A58 en de rest van Tilburg goed te zien was ging met veel rook gepaard. Voor zo ver bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

- Advertisement -

De brandweer zal de hele zaterdag op zondag nacht nog bezig zijn met het nablussen van de brand. Door de ter plaatse meetploegen zijn geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de omgeving aangetroffen. Tevens is het gebouw van de naastgelegen tennisvereniging ook verloren gegaan.

Mogelijke brandstichting
Omdat een sporthal niet zo maar gaat branden houdt men rekening met brandstichting. Dit is mede ingegeven omdat er zaterdagmiddag bij de politie melding is gemaakt dat er verdachte personen gezien waren bij de sporthal. Echter heeft de politie toen niemand meer aangetroffen.

Pand werd gesloopt
De sporthal was al enige tijd niet meer als zodanig in gebruik en zou al gesloopt worden om plaats te maken voor woningen. In de afgelopen weken was al het aanwezige asbest al uit het gebouw verwijderd.

Snelle opschaling
De brand werd 7 minuten na de eerste melding gelijk opgeschaald naar Grote brand en 18 minuten later opgeschaald naar Grip 1. Bij Grip 1 wordt er een Commando Plaats Incident (COPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Omdat de wind in de goede richting stond hoefde een vlakbij gelegen gevangenis niet te worden geëvacueerd.

Foto: Taskforce Tilburg

Brand Stadssporthal Tilburg

https://twitter.com/steve_013_/status/538887724665929730

https://twitter.com/flos9/status/538792351733673984

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Noodweer op komst: Tot 40mm regen in zeer korte tijd, zware windstoten en hagelstenen

Het KNMI heeft voor vanmiddag code oranje afgekondigd vanwege noodweer dat op komst is. Het weeralarm is geldig...

Isolatieplaten vliegen door de lucht door windvlagen Zomerakker Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagmiddag 10 juni rond 16.58 uur is er een melding binnen gekomen van een stormschade aan...

Slachtoffer (24) steekpartij Schoutplein Vlaardingen alsnog overleden, Man was oud prof-voetballer

Vlaardingen, 7 juni 2024 - De 24-jarige Letse man die afgelopen weekend werd neergestoken bij een supermarkt in...