Stadssporthal Tilburg afgebrand, politie vermoedt brandstichting

Date:

Deel bericht:

Tilburg – Zaterdagavond omstreeks 21:07 uur is er brand uitgebroken in de Stadssporthal aan de Goirleseweg te Tilburg. De volledige sporthal is in hierbij volledig uitgebrand. De brandweer was hierbij ter plaatse met meerdere bluswagens en hoogwerkers. Omstreeks 23:50 uur werd het sein brand meester gegeven.

Mensen die in de buurt wonen werden dringend geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatie uit te schakelen in verband met de hevige rookontwikkeling. De brand die vanaf de A58 en de rest van Tilburg goed te zien was ging met veel rook gepaard. Voor zo ver bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

- Advertisement -

De brandweer zal de hele zaterdag op zondag nacht nog bezig zijn met het nablussen van de brand. Door de ter plaatse meetploegen zijn geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de omgeving aangetroffen. Tevens is het gebouw van de naastgelegen tennisvereniging ook verloren gegaan.

Mogelijke brandstichting
Omdat een sporthal niet zo maar gaat branden houdt men rekening met brandstichting. Dit is mede ingegeven omdat er zaterdagmiddag bij de politie melding is gemaakt dat er verdachte personen gezien waren bij de sporthal. Echter heeft de politie toen niemand meer aangetroffen.

Pand werd gesloopt
De sporthal was al enige tijd niet meer als zodanig in gebruik en zou al gesloopt worden om plaats te maken voor woningen. In de afgelopen weken was al het aanwezige asbest al uit het gebouw verwijderd.

Snelle opschaling
De brand werd 7 minuten na de eerste melding gelijk opgeschaald naar Grote brand en 18 minuten later opgeschaald naar Grip 1. Bij Grip 1 wordt er een Commando Plaats Incident (COPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Omdat de wind in de goede richting stond hoefde een vlakbij gelegen gevangenis niet te worden geëvacueerd.

Foto: Taskforce Tilburg

Brand Stadssporthal Tilburg

https://twitter.com/steve_013_/status/538887724665929730

https://twitter.com/flos9/status/538792351733673984

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...