zaterdag, september 18, 2021
21.4 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Stadssporthal Tilburg afgebrand, politie vermoedt brandstichting

Tilburg – Zaterdagavond omstreeks 21:07 uur is er brand uitgebroken in de Stadssporthal aan de Goirleseweg te Tilburg. De volledige sporthal is in hierbij volledig uitgebrand. De brandweer was hierbij ter plaatse met meerdere bluswagens en hoogwerkers. Omstreeks 23:50 uur werd het sein brand meester gegeven.

Mensen die in de buurt wonen werden dringend geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatie uit te schakelen in verband met de hevige rookontwikkeling. De brand die vanaf de A58 en de rest van Tilburg goed te zien was ging met veel rook gepaard. Voor zo ver bekend zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

De brandweer zal de hele zaterdag op zondag nacht nog bezig zijn met het nablussen van de brand. Door de ter plaatse meetploegen zijn geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de omgeving aangetroffen. Tevens is het gebouw van de naastgelegen tennisvereniging ook verloren gegaan.

Mogelijke brandstichting
Omdat een sporthal niet zo maar gaat branden houdt men rekening met brandstichting. Dit is mede ingegeven omdat er zaterdagmiddag bij de politie melding is gemaakt dat er verdachte personen gezien waren bij de sporthal. Echter heeft de politie toen niemand meer aangetroffen.

Pand werd gesloopt
De sporthal was al enige tijd niet meer als zodanig in gebruik en zou al gesloopt worden om plaats te maken voor woningen. In de afgelopen weken was al het aanwezige asbest al uit het gebouw verwijderd.

Snelle opschaling
De brand werd 7 minuten na de eerste melding gelijk opgeschaald naar Grote brand en 18 minuten later opgeschaald naar Grip 1. Bij Grip 1 wordt er een Commando Plaats Incident (COPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Omdat de wind in de goede richting stond hoefde een vlakbij gelegen gevangenis niet te worden geëvacueerd.

Foto: Taskforce Tilburg

Brand Stadssporthal Tilburg

https://twitter.com/steve_013_/status/538887724665929730

https://twitter.com/flos9/status/538792351733673984

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg