Preventief fouilleren Dordrecht levert twee messen op

maandag 1 december 2014 09:13

Dordrecht – Preventief fouilleren in de Dordtse binnenstad en in Dordrecht-West heeft op 29 november twee messen opgeleverd.

De wapens werden in beslaggenomen en niemand werd aangehouden. Agenten controleerden in totaal 49 voertuigen en fouilleerden 83 mensen.
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. De burgemeester heeft dit in begin 2014 voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

 

0 reacties

Preventief fouilleren Dordrecht levert twee messen op
Schrijver:

 

 

Dordrecht – Preventief fouilleren in de Dordtse binnenstad en in Dordrecht-West heeft op 29 november twee messen opgeleverd.

De wapens werden in beslaggenomen en niemand werd aangehouden. Agenten controleerden in totaal 49 voertuigen en fouilleerden 83 mensen.
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. De burgemeester heeft dit in begin 2014 voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

 

Boeren naar het Binnenhof

Boeren naar het Binnenhof

Den Haag - De boeren zijn donderdagavond 2 juli naar Den Haag gekomen om druk op te voeren bij de politiek. Vanavond worden daar twee moties ter stemming gebracht. De actie is opgezet door Farmers Defence Force (FDF). Vanavond wordt er gestemd over een de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!