Ruim 114.000 euro aan boetes en 169 dagen celstraf op de infrastructuur

Date:

Deel bericht:

Driebergen – De Landelijke Eenheid ( vroeger het KLPD red.) van de politie heeft de afgelopen weken tijdens de landelijke executieactie 114.142 euro aan openstaande boetes geïnd. Een aantal mensen verkoos niet te betalen en moet in totaal voor 169 dagen de cel in.

De actie van de Landelijke Eenheid was vooral gericht op personen die zich op het snelwegennet, het water of per trein verplaatsten.

- Advertisement -

Bijvangst
Naast de resultaten met betrekking tot de openstaande boetes kwamen ook nog andere zaken aan het licht. Bij een controle legitimeerde een persoon zich met een vals paspoort en nadat zijn echte identiteit bekend was bleek hij al anderhalf jaar gezocht te worden voor poging tot moord. Verder trof men onder meer vijf gestolen voertuigen aan waarbij in totaal negen verdachten konden worden aangehouden.

Landelijke actie
Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar opgelegde boete of straf ontloopt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...