zaterdag, september 18, 2021
16.5 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

500.000 euro aan boetes geïnd en 240 aanhoudingen bij actie Politie Eenheid Rotterdam

Regio eenheid Rotterdam – Bij een actie op nog openstaande boetes en vonnissen heeft de politie van de eenheid Rotterdam de afgelopen week 500.000 euro aan openstaande boetes geïnd en 240 personen aangehouden.

De politie richt zich met deze actie op de mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen of zich niet melden voor hun straf. Dit kan een gevangenisstraf zijn, maar ook een taakstraf of het verplichte afstaan van DNA.

Actie
Tijdens de actie gingen agentenkoppels langs de deuren om de boetes te innen of mensen met een openstaande gevangenisstraf aan te houden. Mensen die ervoor kozen om nu nog steeds niet te betalen werden eveneens aangehouden. De recherche werd ingezet voor de opsporing van veroordeelden die zich bewust schuil hielden. Ook werden opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens langs wegen).

Samenwerking
De politie eenheid Rotterdam werkte tijdens deze actie nauw samen met de Rotterdamse stadswachten en de Koninklijke Marechaussee welke controles uitvoerde op Rotterdam The Hague Airport en in de havens van Hoek van Holland en Europoort.

Opbrengst
In totaal werd 500.000 euro aan boetes geïnd, zijn 240 mensen aangehouden en zijn 28 mensen meegenomen naar het bureau voor een DNA-afname. Van 27 personen is hun auto buiten gebruik gesteld, een dwangmiddel waarbij mensen hun auto pas terug krijgen wanneer zij hun boete betalen.

Landelijke actie
Deze actie was onderdeel van een landelijke actie die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg