Hennepkwekerij aangetroffen na anonieme melding Erasmusweg Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie trof naar aanleiding van een anonieme melding een hennepkwekerij aan in een kruipruimte in een kelderbox aan de Erasmusweg.

Agenten ontvingen de melding en besloten poolshoogte te nemen. Bij de betreffende kelderbox werd direct een sterke henneplucht waargenomen. Tevens werden er andere kenmerken waargenomen welke kunnen wijzen op het hebben van een hennepkwekerij. In de kelderbox werd echter niets aangetroffen. Dat veranderde toen de agenten het luik van de kruipruimte openden. Daar werden een kleine 300 planten aangetroffen. Tevens bleek de gevaarsetting met de stroom en de meterkast dusdanig erg dat in de omliggende kelderboxen en woningen het stroom eraf werd gehaald. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

- Advertisement -

Meld Misdaad Anoniem
Meld Misdaad Anoniem is een stichting die het mogelijk maakt om anoniem een melding te doen. De stichting zet het dan door naar de betreffende instantie, zoals de politie. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een onderzoek starten. Meld Misdaad Anoniem is gratis te bereiken via: 0800-7000.

Hennepkwekerijen
De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...