zaterdag, september 18, 2021
16.5 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Meerdere verdachten aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen en illegaal vuurwerk Ter Aar

Ter Aar – In totaal acht verdachten zijn maandag 1 december in Ter Aar aangehouden na het aantreffen van twee hennepkwekerijen in twee loodsen op de Lange Schilk.

Politieambtenaren van de Landelijke Eenheid reden maandag omstreeks 09.00 uur op de A4 achter een busje met meerdere inzittenden en besloot ze te volgen omdat de personen zich verdacht gedroegen. Het busje reed naar Ter Aar en stopte op de Lange Schilk bij een woning met een loods. Bij het controleren van de bus bleek dat alleen de bestuurder nog in het voertuig zat. De agenten zijn om de loods gelopen en zagen een aantal mannen binnen lopen. In het pand werd apparatuur aangetroffen die gebruikt kan worden bij hennepkwekerijen. In de loods werd na een zoekactie in twee verborgen ruimtes een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. Het politieteam Nieuwkoop-Kaag en Braassem en het hennepteam van de politie Alphen – Gouda werden van de vondst op de hoogte gebracht. In de loods stonden in totaal 1478 stekjes, 448 hennepplanten en 90 moederplanten. Daarnaast werd ook 58 kilo illegaal vuurwerk, zoals Cobra’s en flowerbeds aangetroffen en in beslag genomen. Op deze locatie werden zes verdachten aangehouden.

Deze hennepvondst leidde naar een ander pand in dezelfde straat. Daar werden nog twee verdachten aangehouden en een hennepkwekerij met 326 planten gevonden. De verdachten zijn tussen de 37 en de 60 jaar en komen uit Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Sint Pancras en Warmenhuizen. De politie doet verder onderzoek en heeft de kwekerijen ontmanteld.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”
In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 september was de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg