Meerdere verdachten aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen en illegaal vuurwerk Ter Aar

dinsdag 2 december 2014 10:38

Ter Aar – In totaal acht verdachten zijn maandag 1 december in Ter Aar aangehouden na het aantreffen van twee hennepkwekerijen in twee loodsen op de Lange Schilk.

Politieambtenaren van de Landelijke Eenheid reden maandag omstreeks 09.00 uur op de A4 achter een busje met meerdere inzittenden en besloot ze te volgen omdat de personen zich verdacht gedroegen. Het busje reed naar Ter Aar en stopte op de Lange Schilk bij een woning met een loods. Bij het controleren van de bus bleek dat alleen de bestuurder nog in het voertuig zat. De agenten zijn om de loods gelopen en zagen een aantal mannen binnen lopen. In het pand werd apparatuur aangetroffen die gebruikt kan worden bij hennepkwekerijen. In de loods werd na een zoekactie in twee verborgen ruimtes een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. Het politieteam Nieuwkoop-Kaag en Braassem en het hennepteam van de politie Alphen – Gouda werden van de vondst op de hoogte gebracht. In de loods stonden in totaal 1478 stekjes, 448 hennepplanten en 90 moederplanten. Daarnaast werd ook 58 kilo illegaal vuurwerk, zoals Cobra’s en flowerbeds aangetroffen en in beslag genomen. Op deze locatie werden zes verdachten aangehouden.

Deze hennepvondst leidde naar een ander pand in dezelfde straat. Daar werden nog twee verdachten aangehouden en een hennepkwekerij met 326 planten gevonden. De verdachten zijn tussen de 37 en de 60 jaar en komen uit Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Sint Pancras en Warmenhuizen. De politie doet verder onderzoek en heeft de kwekerijen ontmanteld.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”
In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 september was de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

 

0 reacties

Meerdere verdachten aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen en illegaal vuurwerk Ter Aar
Schrijver:

 

 

Ter Aar – In totaal acht verdachten zijn maandag 1 december in Ter Aar aangehouden na het aantreffen van twee hennepkwekerijen in twee loodsen op de Lange Schilk.

Politieambtenaren van de Landelijke Eenheid reden maandag omstreeks 09.00 uur op de A4 achter een busje met meerdere inzittenden en besloot ze te volgen omdat de personen zich verdacht gedroegen. Het busje reed naar Ter Aar en stopte op de Lange Schilk bij een woning met een loods. Bij het controleren van de bus bleek dat alleen de bestuurder nog in het voertuig zat. De agenten zijn om de loods gelopen en zagen een aantal mannen binnen lopen. In het pand werd apparatuur aangetroffen die gebruikt kan worden bij hennepkwekerijen. In de loods werd na een zoekactie in twee verborgen ruimtes een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. Het politieteam Nieuwkoop-Kaag en Braassem en het hennepteam van de politie Alphen – Gouda werden van de vondst op de hoogte gebracht. In de loods stonden in totaal 1478 stekjes, 448 hennepplanten en 90 moederplanten. Daarnaast werd ook 58 kilo illegaal vuurwerk, zoals Cobra’s en flowerbeds aangetroffen en in beslag genomen. Op deze locatie werden zes verdachten aangehouden.

Deze hennepvondst leidde naar een ander pand in dezelfde straat. Daar werden nog twee verdachten aangehouden en een hennepkwekerij met 326 planten gevonden. De verdachten zijn tussen de 37 en de 60 jaar en komen uit Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Sint Pancras en Warmenhuizen. De politie doet verder onderzoek en heeft de kwekerijen ontmanteld.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”
In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 september was de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!