Drie pinpasdieven gepakt door alert optreden omstanders en supermarktpersoneel Rijswijk

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – De politie hield maandag 1 december met behulp van een aantal alerte omstanders en supermarktmedewerkers drie personen aan in de nabije omgeving van de Kerklaan in Rijswijk op verdenking van diefstal en oplichting.

Het slachtoffer, een 36-jarige Haagse, liep rond 16.40 uur in de supermarkt, toen ze door één van de verdachten werd aangesproken. In het daaropvolgende gesprek werd zij bestolen van haar pinpas. Toen ze dit even later ontdekte, werd ze door een medewerker van de supermarkt aangesproken over de mogelijke rol hierin van de drie verdachten.

- Advertisement -

Toevallig waren zij net buiten de winkel aan het pinnen. Een agent in vrije tijd wist één van de verdachten aan te houden. De twee andere verdachten renden weg, maar konden door alerte omstanders en door supermarktpersoneel in de nabije omgeving worden aangehouden. Het betreft een 37-jarige man met onbekende woonplaats en een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats.

De verdachten werden allen overgedragen aan gealarmeerde politieagenten. Eén van de verdachten, een 34-jarige Rijswijker, verzette zich hevig tegen de aanhouding, waarop agenten gepast geweld gebruikten om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. De pinpas van het slachtoffer werd voor de supermarkt op de grond teruggevonden. De politie onderzoekt de zaak en de rol van drie verdachten hierin.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Rijswijk - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Koeien gaan op avontuur in Wassenaar

Wassenaar - Zaterdagmiddag rond twee uur werd de brandweer opgeroepen voor dier te water op de Rijksstraatweg in...

Arrestatieteam valt Bastion Hotel in Rijswijk binnen

Rijswijk - Een zwaar bewapend arrestatieteam is dinsdagavond het Bastion Hotel in Rijswijk binnen gevallen, meldt Regio15.nl. De...