woensdag, september 29, 2021
14.2 C
Rotterdam
woensdag 29 september 2021

Drie pinpasdieven gepakt door alert optreden omstanders en supermarktpersoneel Rijswijk

Rijswijk – De politie hield maandag 1 december met behulp van een aantal alerte omstanders en supermarktmedewerkers drie personen aan in de nabije omgeving van de Kerklaan in Rijswijk op verdenking van diefstal en oplichting.

Het slachtoffer, een 36-jarige Haagse, liep rond 16.40 uur in de supermarkt, toen ze door één van de verdachten werd aangesproken. In het daaropvolgende gesprek werd zij bestolen van haar pinpas. Toen ze dit even later ontdekte, werd ze door een medewerker van de supermarkt aangesproken over de mogelijke rol hierin van de drie verdachten.

Toevallig waren zij net buiten de winkel aan het pinnen. Een agent in vrije tijd wist één van de verdachten aan te houden. De twee andere verdachten renden weg, maar konden door alerte omstanders en door supermarktpersoneel in de nabije omgeving worden aangehouden. Het betreft een 37-jarige man met onbekende woonplaats en een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats.

De verdachten werden allen overgedragen aan gealarmeerde politieagenten. Eén van de verdachten, een 34-jarige Rijswijker, verzette zich hevig tegen de aanhouding, waarop agenten gepast geweld gebruikten om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. De pinpas van het slachtoffer werd voor de supermarkt op de grond teruggevonden. De politie onderzoekt de zaak en de rol van drie verdachten hierin.

Related Articles

Auto verwoest door brand Opperduit Lekkerkerk

0
Lekkerkerk - Op een verlaten terrein langs de Opperduit in Lekkerkerk heeft dinsdagavond een auto...

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

0
Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht

Nu ook een bijzonder hotel in Fenix 1 op Katendrecht [...]

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat'

'Perron Nul herrezen aan de Vijverhofstraat' [...]

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder

Woonstad en Vestia maken Oud-Charlois duurder [...]

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen

Rotterdammer (39) vast na vondst dode man in Lombardijen [...]

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor het klimaat [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg