Politie roept hulp publiek van de Achterhoek in om diefstal zitmaaiers tegen te gaan

woensdag 3 december 2014 12:45
07-10-logo-politie.jpg

Achterhoek – Ziet u in het buitengebied in de Achterhoek een verdacht busje rijden of een auto met aanhanger die u niet vertrouwd? Bel dan de politie. Met die oproep komt de politie omdat er regelmatig zitmaaiers gestolen worden in de Achterhoek.

De diefstal van zitmaaiers is niet een nieuw fenomeen, maar de afgelopen tijd worden er wel opvallend veel gestolen. In zes weken tijd zijn er in de Achterhoek dertien zitmaaiers gestolen. Daarnaast werd er verschillende pogingen tot diefstal gedaan.

Bel de politie
Uit onderzoek krijgt de politie het beeld dat de dieven overdag de omgeving al verkennen. In de avond of nacht slaan ze hun slag en rijden daarbij in busjes, kleine vrachtwagens of in een auto met paardentrailer of aanhanger. De voertuigen hebben vermoedelijk een buitenlands kenteken. De politie roept bewoners van het buitengebied in de Achterhoek nadrukkelijk op om de politie te bellen als ze verdachte personen of voertuigen zien die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met zitmaaierdiefstal.

Omvangrijk gebied
De diefstallen vinden vooral plaats in het platteland, een omvangrijk gebied waar de politie onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Juist daarom roept de politie bewoners extra op om verdachte situaties te melden. Dat kan zowel overdag als ’s nachts via 112.

Flyers uitgedeeld
De politie is extra alert om de diefstal van deze grasmaaiers tegen te gaan. In gebieden waar zitmaaiers zijn gestolen worden ook flyers verspreid om eigenaren van deze apparaten tips te geven om diefstal te voorkomen. Daarin worden bezitters van zitmaaiers er op gewezen dat ze hun maaier goed moeten opbergen en liefst vastzetten. Ook adviseert de politie om framenummers goed te noteren.

Tips
Nog even alle tips op een rij om diefstal te voorkomen:
Laat een zitmaaier niet buiten staan
Haal de sleutel uit het contactslot
Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling
Breng verlichting aan bij de stalling
Veranker de zitmaaier desgewenst met een ketting

Andere handige tips:
Maak foto’s van de zitmaaier
Noteer frame- en of registratienummers
Noteer opmerkelijke kenmerken
Bekijk de mogelijkheden van een ‘track & trace’-systeem

 

0 reacties

Politie roept hulp publiek van de Achterhoek in om diefstal zitmaaiers tegen te gaan
Schrijver:

 

07-10-logo-politie.jpg 

Achterhoek – Ziet u in het buitengebied in de Achterhoek een verdacht busje rijden of een auto met aanhanger die u niet vertrouwd? Bel dan de politie. Met die oproep komt de politie omdat er regelmatig zitmaaiers gestolen worden in de Achterhoek.

De diefstal van zitmaaiers is niet een nieuw fenomeen, maar de afgelopen tijd worden er wel opvallend veel gestolen. In zes weken tijd zijn er in de Achterhoek dertien zitmaaiers gestolen. Daarnaast werd er verschillende pogingen tot diefstal gedaan.

Bel de politie
Uit onderzoek krijgt de politie het beeld dat de dieven overdag de omgeving al verkennen. In de avond of nacht slaan ze hun slag en rijden daarbij in busjes, kleine vrachtwagens of in een auto met paardentrailer of aanhanger. De voertuigen hebben vermoedelijk een buitenlands kenteken. De politie roept bewoners van het buitengebied in de Achterhoek nadrukkelijk op om de politie te bellen als ze verdachte personen of voertuigen zien die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met zitmaaierdiefstal.

Omvangrijk gebied
De diefstallen vinden vooral plaats in het platteland, een omvangrijk gebied waar de politie onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Juist daarom roept de politie bewoners extra op om verdachte situaties te melden. Dat kan zowel overdag als ’s nachts via 112.

Flyers uitgedeeld
De politie is extra alert om de diefstal van deze grasmaaiers tegen te gaan. In gebieden waar zitmaaiers zijn gestolen worden ook flyers verspreid om eigenaren van deze apparaten tips te geven om diefstal te voorkomen. Daarin worden bezitters van zitmaaiers er op gewezen dat ze hun maaier goed moeten opbergen en liefst vastzetten. Ook adviseert de politie om framenummers goed te noteren.

Tips
Nog even alle tips op een rij om diefstal te voorkomen:
Laat een zitmaaier niet buiten staan
Haal de sleutel uit het contactslot
Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling
Breng verlichting aan bij de stalling
Veranker de zitmaaier desgewenst met een ketting

Andere handige tips:
Maak foto’s van de zitmaaier
Noteer frame- en of registratienummers
Noteer opmerkelijke kenmerken
Bekijk de mogelijkheden van een ‘track & trace’-systeem

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!