Ruim 30.000 euro aan geïnde boetes aan de deur in Gouda

woensdag 3 december 2014 13:34

Gouda – De politie in Gouda heeft in de maand november ruim 30.000 euro aan boetes aan de deuren geïnd. Wanbetalers hadden al verschillende aanmaningen ontvangen, maar hadden hun boetes nog steeds niet betaald. Het betrof in totaal 190 zaken.

Niet betaalde boetes worden naar de politie gestuurd, die vervolgens aan de bel gaat om bij de veroordeelde de boete te innen. Mensen die een bekeuring ontvangen of door de rechter veroordeeld worden tot een geldboete, krijgen na verloop van tijd bericht thuis om de boete te betalen. Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in vervangende hechtenis genomen. Staat een boete minder lang open, maar zijn er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner ingenomen worden. De wegsleepkosten en stallingkosten zijn voor rekening van de eigenaar. De meesten kiezen voor het eerste en betalen alsnog.

 

0 reacties

Ruim 30.000 euro aan geïnde boetes aan de deur in Gouda
Schrijver:

 

 

Gouda – De politie in Gouda heeft in de maand november ruim 30.000 euro aan boetes aan de deuren geïnd. Wanbetalers hadden al verschillende aanmaningen ontvangen, maar hadden hun boetes nog steeds niet betaald. Het betrof in totaal 190 zaken.

Niet betaalde boetes worden naar de politie gestuurd, die vervolgens aan de bel gaat om bij de veroordeelde de boete te innen. Mensen die een bekeuring ontvangen of door de rechter veroordeeld worden tot een geldboete, krijgen na verloop van tijd bericht thuis om de boete te betalen. Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in vervangende hechtenis genomen. Staat een boete minder lang open, maar zijn er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner ingenomen worden. De wegsleepkosten en stallingkosten zijn voor rekening van de eigenaar. De meesten kiezen voor het eerste en betalen alsnog.

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!