17 bekeuringen bij verkeerscontrole op bestelauto’s in Leeuwarden

donderdag 4 december 2014 14:25

Leeuwarden – De politie heeft woensdag aan de Heliconweg en de Aldlansdyk in Leeuwarden een controle gehouden die gericht was op bestelverkeer. Daarbij werd in totaal 17 keer proces-verbaal opgemaakt.

Op de twee controlelocaties zijn in totaal 31 voertuigen gecontroleerd. Dit waren bestelauto’s of auto’s met aanhangwagen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven met betrekking tot de lading. In zes gevallen ging het om overbelading (waarvan in één geval meer dan 100% overbelading) en in twee gevallen om kans op afvallende lading. De overige bekeuringen zijn uitgeschreven voor gladde banden (3x), rijden zonder geldige verzekering (1x), ontbreken juiste markering (2x), niet dragen autogordel (2x) en rijden zonder geldig rijbewijs (1x).

Controles bestelverkeer
Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken en de gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Bij controles van bestelverkeer kijkt de politie de technische staat van de voertuigen na, controleert het papierwerk, bekijkt de lading en de manier waarop deze bevestigd is en let ook op rijgedrag van de chauffeurs.

 

0 reacties

17 bekeuringen bij verkeerscontrole op bestelauto’s in Leeuwarden
Schrijver:

 

 

Leeuwarden – De politie heeft woensdag aan de Heliconweg en de Aldlansdyk in Leeuwarden een controle gehouden die gericht was op bestelverkeer. Daarbij werd in totaal 17 keer proces-verbaal opgemaakt.

Op de twee controlelocaties zijn in totaal 31 voertuigen gecontroleerd. Dit waren bestelauto’s of auto’s met aanhangwagen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven met betrekking tot de lading. In zes gevallen ging het om overbelading (waarvan in één geval meer dan 100% overbelading) en in twee gevallen om kans op afvallende lading. De overige bekeuringen zijn uitgeschreven voor gladde banden (3x), rijden zonder geldige verzekering (1x), ontbreken juiste markering (2x), niet dragen autogordel (2x) en rijden zonder geldig rijbewijs (1x).

Controles bestelverkeer
Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken en de gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Bij controles van bestelverkeer kijkt de politie de technische staat van de voertuigen na, controleert het papierwerk, bekijkt de lading en de manier waarop deze bevestigd is en let ook op rijgedrag van de chauffeurs.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!