17 bekeuringen bij verkeerscontrole op bestelauto’s in Leeuwarden

Date:

Deel bericht:

Leeuwarden – De politie heeft woensdag aan de Heliconweg en de Aldlansdyk in Leeuwarden een controle gehouden die gericht was op bestelverkeer. Daarbij werd in totaal 17 keer proces-verbaal opgemaakt.

Op de twee controlelocaties zijn in totaal 31 voertuigen gecontroleerd. Dit waren bestelauto’s of auto’s met aanhangwagen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven met betrekking tot de lading. In zes gevallen ging het om overbelading (waarvan in één geval meer dan 100% overbelading) en in twee gevallen om kans op afvallende lading. De overige bekeuringen zijn uitgeschreven voor gladde banden (3x), rijden zonder geldige verzekering (1x), ontbreken juiste markering (2x), niet dragen autogordel (2x) en rijden zonder geldig rijbewijs (1x).

- Advertisement -

Controles bestelverkeer
Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken en de gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Bij controles van bestelverkeer kijkt de politie de technische staat van de voertuigen na, controleert het papierwerk, bekijkt de lading en de manier waarop deze bevestigd is en let ook op rijgedrag van de chauffeurs.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...