Man heeft 78 kilo illegaal vuurwerk in huis Rotterdam

donderdag 4 december 2014 14:07

Rotterdam – Bij een 23-jarige Rotterdammer is woensdagavond 78 kilo illegaal vuurwerk in huis gevonden. De politie ging het huis in de wijk Oude Westen binnen na een anonieme tip.

Het vuurwerk bestond uit diverse cakes. Dit zijn dozen met daarin een veelvoud aan kokers gevuld met vuurwerk. Sommige wogen zo’n vijftien kilo per stuk. Ook lag er een Celebration Cracker, beter bekend als een 100.000 klapper, en pakketten siervuurwerk met illegale fonteinen, cakes en kaarsen. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd. De man is aangehouden.

Wat mag u in huis hebben?
U mag maximaal vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in uw bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Loop geen risico en meld
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige illegale vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u dit te melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vuurwerk Fantasycake

Vuurwerk 100 shots cake

https://twitter.com/LSevenhuijsen/status/540219354278006785

 

0 reacties

Man heeft 78 kilo illegaal vuurwerk in huis Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Bij een 23-jarige Rotterdammer is woensdagavond 78 kilo illegaal vuurwerk in huis gevonden. De politie ging het huis in de wijk Oude Westen binnen na een anonieme tip.

Het vuurwerk bestond uit diverse cakes. Dit zijn dozen met daarin een veelvoud aan kokers gevuld met vuurwerk. Sommige wogen zo’n vijftien kilo per stuk. Ook lag er een Celebration Cracker, beter bekend als een 100.000 klapper, en pakketten siervuurwerk met illegale fonteinen, cakes en kaarsen. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd. De man is aangehouden.

Wat mag u in huis hebben?
U mag maximaal vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in uw bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Loop geen risico en meld
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige illegale vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u dit te melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vuurwerk Fantasycake

Vuurwerk 100 shots cake

https://twitter.com/LSevenhuijsen/status/540219354278006785

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!