Aanhouding in afpersingszaak van familie De Mol Blaricum

vrijdag 5 december 2014 11:02

Blaricum – De politie heeft woensdag 3 december een man aangehouden die verdacht wordt van poging afpersing en bedreigen van de familie De Mol. De man heeft bekend dat hij de brieven verstuurd heeft.

Sinds oktober 2013 werd met regelmaat, door middel van brieven, gecommuniceerd met de familie De Mol. Hierin werd John de Mol onder druk gezet om een geldbedrag af te geven. Deed hij dat niet dan werd gedreigd zijn zus Linda, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen.

DNA-match
De recherche startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Op woensdag 3 december waren er voldoende aanwijzingen om een 70-jarige man uit Zeist aan te houden. Het huis van de man werd doorzocht en diverse goederen voor onderzoek in beslag genomen. Omdat met de resultaten van de doorzoeking de verdenking verder werd versterkt, werd DNA van de man afgenomen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek donderdagavond 4 december dat er een match was met het tijdens het lopende onderzoek veiliggestelde DNA. De verdachte is hiermee geconfronteerd en bekende de brieven gestuurd te hebben.

Veel tips voor rechercheteam
De media-aandacht voor deze zaak leidde tot ruim 700 tips. Daar zat niet de gouden tip tussen, maar wel aanwijzingen die het rechercheteam hebben geholpen bij de opsporing van de verdachte.

Vervolg

De Zeistenaar wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

0 reacties

Aanhouding in afpersingszaak van familie De Mol Blaricum
Schrijver:

 

 

Blaricum – De politie heeft woensdag 3 december een man aangehouden die verdacht wordt van poging afpersing en bedreigen van de familie De Mol. De man heeft bekend dat hij de brieven verstuurd heeft.

Sinds oktober 2013 werd met regelmaat, door middel van brieven, gecommuniceerd met de familie De Mol. Hierin werd John de Mol onder druk gezet om een geldbedrag af te geven. Deed hij dat niet dan werd gedreigd zijn zus Linda, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen.

DNA-match
De recherche startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Op woensdag 3 december waren er voldoende aanwijzingen om een 70-jarige man uit Zeist aan te houden. Het huis van de man werd doorzocht en diverse goederen voor onderzoek in beslag genomen. Omdat met de resultaten van de doorzoeking de verdenking verder werd versterkt, werd DNA van de man afgenomen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek donderdagavond 4 december dat er een match was met het tijdens het lopende onderzoek veiliggestelde DNA. De verdachte is hiermee geconfronteerd en bekende de brieven gestuurd te hebben.

Veel tips voor rechercheteam
De media-aandacht voor deze zaak leidde tot ruim 700 tips. Daar zat niet de gouden tip tussen, maar wel aanwijzingen die het rechercheteam hebben geholpen bij de opsporing van de verdachte.

Vervolg

De Zeistenaar wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Gouda - Donderdagavond 1 oktober heeft een automobilist een lantaarnpaal omver gereden op het Middenmolenplein in Gouda. Er raakte gelukkig niemand gewond. Rond 20.00 uur werd de politie en brandweer gebeld na het ongeval en dat het voertuig mogelijk in brand zou...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!