Politie neemt 27.132 nagemaakt converse schoenen in beslag

Date:

Share post:

Den Haag, Rotterdam – De politie in Den Haag nam woensdag 3 december in Rotterdam in een loods een grote partij nagemaakte merkschoenen in beslag. Het onderzoek naar de eigenaar en of verhuurder van de loods en de eigenaar van de partij schoenen is nog gaande.

De politie startte een onderzoek na een aangifte van Nike Inc. Uit de aangifte bleek dat Nike Inc. in samenwerking met een particulier recherchebureau een grote partij Converse schoenen op het spoor was gekomen, die vermoedelijk nagemaakt waren. Uit het onderzoek bleek daarnaast dat een deel van deze partij voor de Nederlandse markt bestemd was en een deel zou mogelijk verder Europa in getransporteerd worden.

Inbeslagname
In de loop van de ochtend werd bij een opslagbedrijf aan de Shannonweg in Rotterdam een onderzoek uitgevoerd naar de partij schoenen. De politie trof in een loods diverse pallets met dozen aan, waarin per doos 12 paar schoenen zaten. De schoenen bleken door te moeten gaan voor All Stars Chuck Taylors, maar waren vermoedelijk nagemaakt. In totaal nam de politie 2261 dozen schoenen in beslag, wat een totaal van 27.132 paar schoenen opleverde.

Misdrijf
Het importeren, voorhanden hebben en/of ter verkoop aanbieden, evenals het produceren zonder toestemming van rechthebbenden is een misdrijf. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar en of verhuurder van de loods en de eigenaar van de partij schoenen. Totale waarde van de partij wordt geschat op ongeveer 800.000 euro.

Foto’s: Politie

SCHOENEN IN BESLAG GENOMEN

SCHOENEN IN BESLAG GENOMEN

- Advertisement -

Gerelateerd