zaterdag, september 18, 2021
21.4 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Politie neemt 27.132 nagemaakt converse schoenen in beslag

Den Haag, Rotterdam – De politie in Den Haag nam woensdag 3 december in Rotterdam in een loods een grote partij nagemaakte merkschoenen in beslag. Het onderzoek naar de eigenaar en of verhuurder van de loods en de eigenaar van de partij schoenen is nog gaande.

De politie startte een onderzoek na een aangifte van Nike Inc. Uit de aangifte bleek dat Nike Inc. in samenwerking met een particulier recherchebureau een grote partij Converse schoenen op het spoor was gekomen, die vermoedelijk nagemaakt waren. Uit het onderzoek bleek daarnaast dat een deel van deze partij voor de Nederlandse markt bestemd was en een deel zou mogelijk verder Europa in getransporteerd worden.

Inbeslagname
In de loop van de ochtend werd bij een opslagbedrijf aan de Shannonweg in Rotterdam een onderzoek uitgevoerd naar de partij schoenen. De politie trof in een loods diverse pallets met dozen aan, waarin per doos 12 paar schoenen zaten. De schoenen bleken door te moeten gaan voor All Stars Chuck Taylors, maar waren vermoedelijk nagemaakt. In totaal nam de politie 2261 dozen schoenen in beslag, wat een totaal van 27.132 paar schoenen opleverde.

Misdrijf
Het importeren, voorhanden hebben en/of ter verkoop aanbieden, evenals het produceren zonder toestemming van rechthebbenden is een misdrijf. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar en of verhuurder van de loods en de eigenaar van de partij schoenen. Totale waarde van de partij wordt geschat op ongeveer 800.000 euro.

Foto’s: Politie

SCHOENEN IN BESLAG GENOMEN

SCHOENEN IN BESLAG GENOMEN

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg