Tiener zwaargewond door vuurwerk Essenlaan Baarn

vrijdag 5 december 2014 13:28

Baarn – In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 december is een tienerjongen zwaargewond geraakt in een woning aan de Essenlaan.

Vannacht rond 00.30 uur ging de politie na een melding naar een woning aan de Essenlaan. Toen zij daar aankwamen, bleek dat een jongen aan het experimenteren was geweest met zwaar vuurwerk en dat dit vervolgens was ontploft. Hierdoor was er een enorme ravage in de woning ontstaan en was de jongen zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar een brandwondencentrum overgebracht. Het overige vuurwerk dat in de woning is gevonden, is in beslag genomen.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de explosie.

Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Het mag echter alleen verkocht worden op vastgestelde dagen. Helaas vallen er elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Aan al het vuurwerk zit risico, daarom is het belangrijk alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten en de gebruiksaanwijzing goed te lezen.

U herkent goedgekeurd vuurwerk aan:
een Nederlandse gebruiksaanwijzing
dat u het alleen op 29, 30 en 31 december kunt kopen. Valt een van deze dagen op een zondag? Dan mag vuurwerk ook worden verkocht op 28 december
de aanduiding ‘geschikt voor particulier gebruik’
een vermelding of afbeelding die duidelijk maakt welke effecten u kunt verwachten van het soort vuurwerk
de naam, de handelsnaam (of handelsmerk) en de naam en plaats van de vestiging van de fabrikant en de importeur (of handelaar)
het toegekende artikelnummer en productiejaar
CE-keurmerk op nieuw vuurwerk

Op de speciale pagina ‘Vuurwerk’ vindt u meer informatie en tips.

 

1 Reactie

  1. Henk

    Jammer dat vuurwerk de schuld krijgt van dat zelfgemaakte prutswerk. Gebruikte hij maar gewoon zelf cobra’s of Capillo’s op de juiste manier. Maar nee, dit jochie moest weer zelf aan het prutsen gaan. Door dit soort sukkels krijgt vuurwerk een slecht imago.

Tiener zwaargewond door vuurwerk Essenlaan Baarn
Schrijver:

 

 

Baarn – In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 december is een tienerjongen zwaargewond geraakt in een woning aan de Essenlaan.

Vannacht rond 00.30 uur ging de politie na een melding naar een woning aan de Essenlaan. Toen zij daar aankwamen, bleek dat een jongen aan het experimenteren was geweest met zwaar vuurwerk en dat dit vervolgens was ontploft. Hierdoor was er een enorme ravage in de woning ontstaan en was de jongen zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar een brandwondencentrum overgebracht. Het overige vuurwerk dat in de woning is gevonden, is in beslag genomen.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de explosie.

Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Het mag echter alleen verkocht worden op vastgestelde dagen. Helaas vallen er elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Aan al het vuurwerk zit risico, daarom is het belangrijk alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten en de gebruiksaanwijzing goed te lezen.

U herkent goedgekeurd vuurwerk aan:
een Nederlandse gebruiksaanwijzing
dat u het alleen op 29, 30 en 31 december kunt kopen. Valt een van deze dagen op een zondag? Dan mag vuurwerk ook worden verkocht op 28 december
de aanduiding ‘geschikt voor particulier gebruik’
een vermelding of afbeelding die duidelijk maakt welke effecten u kunt verwachten van het soort vuurwerk
de naam, de handelsnaam (of handelsmerk) en de naam en plaats van de vestiging van de fabrikant en de importeur (of handelaar)
het toegekende artikelnummer en productiejaar
CE-keurmerk op nieuw vuurwerk

Op de speciale pagina ‘Vuurwerk’ vindt u meer informatie en tips.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!