Toerist uit Hongkong slachtoffer van babbeltruc in Hoofddorp

vrijdag 5 december 2014 13:24

Hoofddorp – Op donderdagavond werd een 30-jarige man uit Hongkong het slachtoffer van een babbeltruc. De man verbleef in een hotel in Hoofddorp. Hij wilde even met het openbaar vervoer naar Schiphol om hier wat inkopen te doen. Toen hij omstreeks 20.00 uur zijn hotel uitliep, werd hij benaderd door drie mannen die zich voordeden als politieman.

Een van de nep-politieagenten vertelde het slachtoffer dat buitenlanders soms het slachtoffer werden van een wisseltruc met portemonnees. Hij vroeg aan een van zijn collega’s zijn portemonnee en liet zien hoe zo’n wisseltruc werd gedaan. Daarna vroeg hij ook de portemonnee van het slachtoffer. Terwijl hij de portemonnee in zijn handen had, werd het slachtoffer afgeleid door de andere mannen.

Later, onderweg naar de winkel, bleek het slachtoffer 500 dollar lichter te zijn.

Signalement
Twee van de verdachte zijn mannen van 30 tot 35 jaar oud, een lengte van 1,70 meter en een licht getint uiterlijk. Zij hadden zwart haar. Een van hen had een donkere korte winterjas aan.

De derde verdachte was een blanke man van 34 tot 38 jaar oud, een fors postuur en een dikke buik. Hij had een lengte van 1,80 meter. De man had blond haar. Hij droeg een zwart honkbalvestje.

Eventuele getuigen of slachtoffers van de oplichters worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900/8844.

 

0 reacties

Toerist uit Hongkong slachtoffer van babbeltruc in Hoofddorp
Schrijver:

 

 

Hoofddorp – Op donderdagavond werd een 30-jarige man uit Hongkong het slachtoffer van een babbeltruc. De man verbleef in een hotel in Hoofddorp. Hij wilde even met het openbaar vervoer naar Schiphol om hier wat inkopen te doen. Toen hij omstreeks 20.00 uur zijn hotel uitliep, werd hij benaderd door drie mannen die zich voordeden als politieman.

Een van de nep-politieagenten vertelde het slachtoffer dat buitenlanders soms het slachtoffer werden van een wisseltruc met portemonnees. Hij vroeg aan een van zijn collega’s zijn portemonnee en liet zien hoe zo’n wisseltruc werd gedaan. Daarna vroeg hij ook de portemonnee van het slachtoffer. Terwijl hij de portemonnee in zijn handen had, werd het slachtoffer afgeleid door de andere mannen.

Later, onderweg naar de winkel, bleek het slachtoffer 500 dollar lichter te zijn.

Signalement
Twee van de verdachte zijn mannen van 30 tot 35 jaar oud, een lengte van 1,70 meter en een licht getint uiterlijk. Zij hadden zwart haar. Een van hen had een donkere korte winterjas aan.

De derde verdachte was een blanke man van 34 tot 38 jaar oud, een fors postuur en een dikke buik. Hij had een lengte van 1,80 meter. De man had blond haar. Hij droeg een zwart honkbalvestje.

Eventuele getuigen of slachtoffers van de oplichters worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900/8844.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!