Toerist uit Hongkong slachtoffer van babbeltruc in Hoofddorp

Date:

Deel bericht:

Hoofddorp – Op donderdagavond werd een 30-jarige man uit Hongkong het slachtoffer van een babbeltruc. De man verbleef in een hotel in Hoofddorp. Hij wilde even met het openbaar vervoer naar Schiphol om hier wat inkopen te doen. Toen hij omstreeks 20.00 uur zijn hotel uitliep, werd hij benaderd door drie mannen die zich voordeden als politieman.

Een van de nep-politieagenten vertelde het slachtoffer dat buitenlanders soms het slachtoffer werden van een wisseltruc met portemonnees. Hij vroeg aan een van zijn collega’s zijn portemonnee en liet zien hoe zo’n wisseltruc werd gedaan. Daarna vroeg hij ook de portemonnee van het slachtoffer. Terwijl hij de portemonnee in zijn handen had, werd het slachtoffer afgeleid door de andere mannen.

- Advertisement -

Later, onderweg naar de winkel, bleek het slachtoffer 500 dollar lichter te zijn.

Signalement
Twee van de verdachte zijn mannen van 30 tot 35 jaar oud, een lengte van 1,70 meter en een licht getint uiterlijk. Zij hadden zwart haar. Een van hen had een donkere korte winterjas aan.

De derde verdachte was een blanke man van 34 tot 38 jaar oud, een fors postuur en een dikke buik. Hij had een lengte van 1,80 meter. De man had blond haar. Hij droeg een zwart honkbalvestje.

Eventuele getuigen of slachtoffers van de oplichters worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900/8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...