49-Jarige man uit Goirle aangehouden voor valse 112-meldingen

Date:

Deel bericht:

Tilburg – De politie arresteerde zaterdag 6 december 2014 een 49-jarige inwoner van Goirle vanwege valse meldingen via 112. De man belde in korte tijd circa 20 keer naar de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst.

De verdachte belde tussen middernacht en 01.30 circa 20 keer voor niets het alarmnummer en deed valse meldingen van strafbare feiten en incidenten. Op een gegeven moment eiste hij om Peter R de Vries te mogen spreken.

- Advertisement -

Waarschuwingen
Ondanks diverse waarschuwing bleef de man doorgaan met het stalken van de 112 alarmlijn. De verdachte werd uiteindelijk gearresteerd en zijn telefoon werd in beslag genomen. Zijn motieven zijn op dit moment nog onduidelijk.

Strafbaar
Het doen van valse meldingen is strafbaar. Ook het nodeloos 112 bellen brengt risico’s met zich mee. Mensen die echt in nood zijn of snel de politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...