49-Jarige man uit Goirle aangehouden voor valse 112-meldingen

zaterdag 6 december 2014 10:28
politie-logo-1-jeff.jpg

Tilburg – De politie arresteerde zaterdag 6 december 2014 een 49-jarige inwoner van Goirle vanwege valse meldingen via 112. De man belde in korte tijd circa 20 keer naar de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst.

De verdachte belde tussen middernacht en 01.30 circa 20 keer voor niets het alarmnummer en deed valse meldingen van strafbare feiten en incidenten. Op een gegeven moment eiste hij om Peter R de Vries te mogen spreken.

Waarschuwingen
Ondanks diverse waarschuwing bleef de man doorgaan met het stalken van de 112 alarmlijn. De verdachte werd uiteindelijk gearresteerd en zijn telefoon werd in beslag genomen. Zijn motieven zijn op dit moment nog onduidelijk.

Strafbaar
Het doen van valse meldingen is strafbaar. Ook het nodeloos 112 bellen brengt risico’s met zich mee. Mensen die echt in nood zijn of snel de politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

 

0 reacties

49-Jarige man uit Goirle aangehouden voor valse 112-meldingen
Schrijver:

 

politie-logo-1-jeff.jpg 

Tilburg – De politie arresteerde zaterdag 6 december 2014 een 49-jarige inwoner van Goirle vanwege valse meldingen via 112. De man belde in korte tijd circa 20 keer naar de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst.

De verdachte belde tussen middernacht en 01.30 circa 20 keer voor niets het alarmnummer en deed valse meldingen van strafbare feiten en incidenten. Op een gegeven moment eiste hij om Peter R de Vries te mogen spreken.

Waarschuwingen
Ondanks diverse waarschuwing bleef de man doorgaan met het stalken van de 112 alarmlijn. De verdachte werd uiteindelijk gearresteerd en zijn telefoon werd in beslag genomen. Zijn motieven zijn op dit moment nog onduidelijk.

Strafbaar
Het doen van valse meldingen is strafbaar. Ook het nodeloos 112 bellen brengt risico’s met zich mee. Mensen die echt in nood zijn of snel de politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

 

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Woerden (UT) - Woensdag 30 september is rond 13.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Leidsestraatweg in Woerden. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar het sein 'grote brand'. De brand zou woeden in het dak van een oud bedrijfspand. Voorheen zat hier een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!