Auto’s in beslag genomen in onderzoek rijexamenfraude Rijswijk

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – De politie nam donderdag 4 december acht auto’s in beslag van een rijschoolhouder die wordt verdacht van betrokkenheid bij de eerder gemelde rijexamenfraude bij het CBR.

De recherche van bureau Rijswijk startte in oktober een onderzoek met de aanhouding van een 62-jarige rijexaminator uit Purmerend die werkzaam was bij het CBR. De politie en het OM verdenken hem van grootschalige fraude met rijexamens. Hij wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten, na het aannemen van geld, liet slagen voor hun praktijkexamen waardoor zij in het bezit kwamen van een rijbewijs. Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk meer dan honderd kandidaten op deze wijze hun rijbewijs hebben gehaald. Naast de rijexaminator is ook een aantal rijschoolhouders aangehouden en als verdachte in het onderzoek gehoord. Vijf rijscholen worden verdacht van betrokkenheid en het onderzoek duurt voort.

- Advertisement -

Misdaad loont niet
Naast de auto’s nam het afpakteam van de politie Eenheid Den Haag in samenwerking met het onderzoeksteam en het OM recentelijk ook enkele woningen en diverse bankrekeningen van verdachten in beslag. Al deze acties richten zich op direct afpakken van crimineel vermogen. Conservatoir beslag vindt plaats om te voorkomen dat de verdachten hun vermogen buiten het bereik van justitie brengen. Dit past in de aanpak van het OM en de politie om als georganiseerde overheid de criminaliteit een halt toe te roepen. Door criminelen het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten.

Tips? Bel de politie!
Mocht u informatie hebben over fraude met praktijkexamens van het CBR dan kunt u contact opnemen met de recherche van bureau Rijswijk via 0900-8844

Inbeslag genomen auto

Geld grote hoeveelheid

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...