zaterdag, september 18, 2021
14.6 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Bestuurder gevlucht en inzittende aangehouden na wilde achtervolging in Zeeland

Middelburg – Vrijdagavond heeft de politie een achtervolging ingesteld naar een auto, die niet wilde stoppen. Na de rit van Vlissingen naar Middelburg is de bestuurder gevlucht en is een inzittende aangehouden.

Agenten zagen rond 22:00 uur op de President Rooseveltlaan een personenauto rijden, die vanwege het rijgedrag de aandacht van de agenten trok. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar deze negeerde dit en reed met hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in en reed met zwaailicht en sirene achter de auto aan. De achtervolging verplaatste zich richting Middelburg. Tijdens de rit beging de bestuurder vele verkeersovertredingen, zoals het negeren van enkele rode verkeerslichten, het geen voorrang verlenen en het grof overschrijden van de maximum snelheden. Zo reed de auto op de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg van de politieauto weg, terwijl deze zeker al 180 kilometer per uur reed. In Middelburg werden de agenten bijgestaan door enkele andere politieauto’s.

Aanrijding
Een van de voorbanden van de auto was ondertussen lek geraakt. Op het Nieuwerkerckeplein reed de auto rond 22.20 uur op een geparkeerde auto. De bestuurder vluchtte lopend verder, terwijl een inzittende door agenten werd aangehouden. Diverse agenten zetten de omgeving af en zochten tevergeefs naar de man. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. De auto werd in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Politieonderzoek
De 44-jarige Goesenaar, die als passagier in de auto zat, werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Middelburg gebracht, waar een verklaring van hem werd opgenomen. Omdat deze man geen strafbare feiten ten laste kon worden gelegd, mocht hij rond 02.00 uur het politiebureau verlaten. De politie is nog op zoek naar de gevluchte bestuurder. Korte tijd werd aangenomen dat de inzittenden en de auto mogelijk betrokken waren bij de woningoverval in Heinkenszand. Vrij snel werd duidelijk dat er geen verband was tussen deze overval en de achtervolging op Walcheren.

Related Articles

Ruim 300 bekeuringen bij grootschalige OV controle Capelsebrug

0
Capelle aan den IJssel / Rotterdam - Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300...

4022 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - De Douane heeft afgelopen nacht in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne...

In Zoetermeer aangetroffen gewonde man (47) in ziekenhuis overleden

0
Zoetermeer - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 47-jarige man. Het slachtoffer...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit

Cokevondst in Rotterdam van 4022 kilo een van grootste ooit [...]

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat

Politie zoekt getuigen van schietpartij Dantestraat [...]

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij

Invoering nieuwe Rotterdamse wijkraden stap dichterbij [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg