Overval op woning Oude Pijlsweerdstraat Utrecht; Getuige, man met bruine hond gezocht

Date:

Deel bericht:

Utrecht – Bij een overval op een woning aan de Oude Pijlsweerdstraat zijn diverse goederen meegenomen. Een bewoonster kwam met de schrik vrij. De politie zoekt getuigen en mensen die mogelijk meer weten van de overval.

Vrijdagmiddag 5 december omstreeks 15.00 uur drongen een aantal mannen binnen in een woning aan de Oude Pijlsweerdstraat. Op dat moment was er een bewoner thuis. Het slachtoffer, een 62-jarige vrouw werd vastgehouden en bedreigd. Het slachtoffer raakte niet gewond.

- Advertisement -

De indringers namen diverse goederen mee, waaronder sieraden en geld. De politie onderzoekt de zaak en heeft vrijdagmiddag buurtonderzoek verricht. Ook is Burgernet ingezet omdat de politie op zoek was naar een specifieke getuige. De politie heeft deze mogelijke getuige nog niet gevonden en hoopt dat deze alsnog contact opneemt met de politie.

Het gaat om een man met een bruine hond die omstreeks 15.00 uur heeft gelopen in de brandgang achter de Oude Pijlsweerdstraat.

Signalement van de verdachten.

Van twee van de verdachten is het volgende signalement bekend:
Verdachte 1:
* Man van ongeveer 1.70 lang
* Gezet postuur

Verdachte 2:
* Man van ongeveer 1.80 lang
* Slank postuur

* Beide verdachten droegen donkergekleurde pakken met stropdas en zwarte handschoenen. In ieder geval had één van de verdachten een zwarte sporttas bij zich. Mogelijk droegen de mannen bij aankomst en vertrek bij de woning zwarte mutsen.
* Verdachten spraken met elkaar in goed Nederlands, maar spraken onderling in een andere (nog onbekende) taal.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien op vrijdagmiddag in de omgeving van de woning kunnen informatie doorgeven via 0900-8844. Wilt u informatie anoniem doorgeven dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...