Vrouw gearresteerd vanwege mishandeling Tilburgse politieagent

zaterdag 6 december 2014 12:00

Tilburg – Een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is gearresteerd wegens geweld tegen de politie. De dronken vrouw maakte vrijdagmiddag 5 december 2014 stennis in de wijk Zorgvliet. Toen agenten haar wilde wegsturen, haalde ze met haar vuist uit naar een van de agenten.

De vrouw was naar het huis gekomen van het pleeggezin waar haar kinderen verblijven. Ze was onder invloed van alcohol en stond te schelden en te dreigen. Twee gewaarschuwde agenten probeerden haar te overreden om te vertrekken. In dat gesprek haalde ze onverwacht uit naar een van de agenten. Ze raakte hem gebalde vuist vlak onder zijn linker oog. De 37-jarige vrouw werd gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. De agent deed aangifte van mishandeling.

Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

0 reacties

Vrouw gearresteerd vanwege mishandeling Tilburgse politieagent
Schrijver:

 

 

Tilburg – Een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is gearresteerd wegens geweld tegen de politie. De dronken vrouw maakte vrijdagmiddag 5 december 2014 stennis in de wijk Zorgvliet. Toen agenten haar wilde wegsturen, haalde ze met haar vuist uit naar een van de agenten.

De vrouw was naar het huis gekomen van het pleeggezin waar haar kinderen verblijven. Ze was onder invloed van alcohol en stond te schelden en te dreigen. Twee gewaarschuwde agenten probeerden haar te overreden om te vertrekken. In dat gesprek haalde ze onverwacht uit naar een van de agenten. Ze raakte hem gebalde vuist vlak onder zijn linker oog. De 37-jarige vrouw werd gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. De agent deed aangifte van mishandeling.

Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!