Criminaliteitscijfers Den Haag gepubliceerd

maandag 8 december 2014 08:00
07-10-logo-politie.jpg

Den Haag – De criminaliteitscijfers van de maanden januari tot en met oktober van dit jaar laten zien dat de opvallende daling van het aantal straatroven en overvallen ten opzichte van vorig jaar zich ook in 2014 voortzetten. Ook het aantal woninginbraken neemt nog steeds af. Dit blijkt uit gepubliceerde cijfers op de site Hoeveiligismijnwijk.nl. Deze site registreert de aangiftecijfers van elf misdrijven van de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Straatroven daling in alle gemeenten
Ook het totale aantal straatroven daalde fors, met 25% van 568 naar 424. De grootste daling van het aantal straatroven vond plaats in de gemeente Zoetermeer, met maar liefst 40 % een daling van 63 naar 38. Ook in Den Haag wederom sprake van een forse afname, zo’n 21%, van 418 naar 332. Ook in Pijnacker-Nootdorp ( van 7 naar 3), het Westland en Leidschendam-Voorburg, beiden van 14 naar 4, daalden het aantal straatroven. Het aantal straatroven daalde ook in Delft (van 26 naar 22). Rijswijk (van 5 naar 2) was de laatste daler. Midden Delfland steeg licht van 2 naar 3. Er zijn – net als in 2013 – in Wassenaar geen straatroven gepleegd.

Woninginbraken
Het aantal woninginbraken daalde met 17% van 5.016 naar 4.167. De grootste dalers zijn de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg, met dalingen van respectievelijk 32% (van 179 naar 121) en 26% (van 379 naar 279). In Den Haag daalde het aantal woninginbraken gemiddeld met 20% (van 2.685 naar 2.142. Ook in Rijswijk (-4%) vonden er minder woninginbraken plaats, daling van 205 naar 197. Wassenaar daalde het aantal woninginbraken van 101 naar 97 stuks. In Zoetermeer was ook een forse daling waarneembaar; 618 naar 471. Midden Delfland daalde van 94 naar 73). In Delft steeg het aantal woninginbraken van 377 naar 447(+19%).

Tips
U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kijk op politie.nl bij woninginbraak voor meer informatie en tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.

Daling zet door
Sinds 2012 is er sprake van een forse daling van de criminaliteitscijfers. Deze daling heeft zich in 2013 verder voortgezet en zet ook dit jaar door. Door focus op de HIC-delicten stijgt het aantal aangehouden verdachten op deze soort delicten.

De volledige criminaliteitscijfers over deze maanden zijn te vinden op www.hoeveiligismijnwijk.nl. Op de site is het aantal incidenten tot op wijkniveau te bekijken.

Extra alert tijdens donkere dagen
Naarmate het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven vaak toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In de eenheid Den Haag gaat de politie extra surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nog meer energie te steken in het opsporen van daders.

 

0 reacties

Criminaliteitscijfers Den Haag gepubliceerd
Schrijver:

 

07-10-logo-politie.jpg 

Den Haag – De criminaliteitscijfers van de maanden januari tot en met oktober van dit jaar laten zien dat de opvallende daling van het aantal straatroven en overvallen ten opzichte van vorig jaar zich ook in 2014 voortzetten. Ook het aantal woninginbraken neemt nog steeds af. Dit blijkt uit gepubliceerde cijfers op de site Hoeveiligismijnwijk.nl. Deze site registreert de aangiftecijfers van elf misdrijven van de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Straatroven daling in alle gemeenten
Ook het totale aantal straatroven daalde fors, met 25% van 568 naar 424. De grootste daling van het aantal straatroven vond plaats in de gemeente Zoetermeer, met maar liefst 40 % een daling van 63 naar 38. Ook in Den Haag wederom sprake van een forse afname, zo’n 21%, van 418 naar 332. Ook in Pijnacker-Nootdorp ( van 7 naar 3), het Westland en Leidschendam-Voorburg, beiden van 14 naar 4, daalden het aantal straatroven. Het aantal straatroven daalde ook in Delft (van 26 naar 22). Rijswijk (van 5 naar 2) was de laatste daler. Midden Delfland steeg licht van 2 naar 3. Er zijn – net als in 2013 – in Wassenaar geen straatroven gepleegd.

Woninginbraken
Het aantal woninginbraken daalde met 17% van 5.016 naar 4.167. De grootste dalers zijn de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg, met dalingen van respectievelijk 32% (van 179 naar 121) en 26% (van 379 naar 279). In Den Haag daalde het aantal woninginbraken gemiddeld met 20% (van 2.685 naar 2.142. Ook in Rijswijk (-4%) vonden er minder woninginbraken plaats, daling van 205 naar 197. Wassenaar daalde het aantal woninginbraken van 101 naar 97 stuks. In Zoetermeer was ook een forse daling waarneembaar; 618 naar 471. Midden Delfland daalde van 94 naar 73). In Delft steeg het aantal woninginbraken van 377 naar 447(+19%).

Tips
U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kijk op politie.nl bij woninginbraak voor meer informatie en tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.

Daling zet door
Sinds 2012 is er sprake van een forse daling van de criminaliteitscijfers. Deze daling heeft zich in 2013 verder voortgezet en zet ook dit jaar door. Door focus op de HIC-delicten stijgt het aantal aangehouden verdachten op deze soort delicten.

De volledige criminaliteitscijfers over deze maanden zijn te vinden op www.hoeveiligismijnwijk.nl. Op de site is het aantal incidenten tot op wijkniveau te bekijken.

Extra alert tijdens donkere dagen
Naarmate het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven vaak toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In de eenheid Den Haag gaat de politie extra surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nog meer energie te steken in het opsporen van daders.

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!